Lindvall: ”Jätteimponerad av Jämtland”

Peter Lindvall såg matchen mot Södertälje och blev imponerad av Gehrkes lag. FOTO: NSD

Jämtlands starka segermatch mot Södertälje kom säkert som en överraskning för många. En av dem som blev ”tagna på sängen” var Peter Lindvall, välkänd basketexpert på NSD i Luleå.

Han såg saker hos Jämtland som han nästan aldrig har sett förut.

– Jag blev jätteimponerad och absolut överraskad över deras insats. Jag är mest imponerad av deras försvarsspel. När jag har tänkt på Jämtland har åtminstone inte jag tänkt på dem som ett försvarslag. Gehrke har aldrig varit känd som någon försvarscoach. Han är ingen Chuk (Adnan) utan lite som Charles Barton och prioriterar anfallsspelet. Det är inte så mycket regler och sånt i defensiven, men den här gången var försvaret jättebra, menar Lindvall.

NSD-journalisten gillade verkligen det han såg av ”Det Nya Jämtland”.

– Det såg fantastiskt bra ut, förutom Bell.

Ja, vad är din åsikt om honom?

– Njaeeee… nej. Han är en konstig spelartyp. Liten och snabb, men ingen trepoängsskytt och han kan inte ta bollen till korgen. Han klarar inte att ta bollen hela vägen utan avbryter ofta sina attacker. Då blir det panikpassningar istället.

Davon Bells andraplats i assistligan (efter Elvar Fridriksson i Borås) är starka papper, men inget som direkt biter på Peter Lindvall.

– Okej att han har nio-tio målpass per match, men jag ser inte att han har så många skarpa assists. Det är inte så att han attackerar i mitten och sedan hittar ut med bollen i hörnen, där de står fria skyttar och väntar.

NSD:s mångårige basketexpert tror inte att Jämtland kan gå hela vägen med Davon Bell som ledande PG.

– Jag har svårt att se att det skulle fungera. Inte om man vill gå till SM-final, som man pratar om. Dessutom är Bell inte så där överdrivet bra i försvar heller. Det är lätt att skjuta över honom eftersom han är så liten.

Huvudlinjen hos Peter Lindvall efter segern mot Södertälje är dock inte Davon Bells brister. Det är totalintrycket av laget.

– Jämtland har bra storlek på alla positioner. Sedan gillar jag Jordan Semple. Det är lite av min favorit. Han är allround och lurig runt korgen. Han hittar öppningar och kan göra poäng från alla möjliga håll. Han är en spelartyp som jag tror att Peter Öqvist skulle gilla att ha i sitt lag.

Jordan Semple, till vänster, är en personlig favorit hos Peter Lindvall på NSD.

Södertäljes bleka insats var också överraskande, men där är inte Peter Lindvall särskilt oroad.

– Södertälje kommer att göra de åtgärder som behövs för att kunna utmana om guldet. De tar säkert in en amerikan till. Sedan kan det nog även dyka upp någon före detta Kingsspelare i laget. Alla verkar vilja komma tillbaka dit, förr eller senare. Det skulle inte förvåna om William Magarity kommer eller Alexander Lindqvist, om han blir less på livet i Spanien.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *