Bra säsongsstart av AJ och Widell

Adam Johansson matchas hårt i Gimle…

…och i Norrort får Hannes Widell stort förtroende från sin guardposition.

Två Jämtlandsfostrade guards har hittat rytm och form direkt i säsongsstarten.

Adam Johansson i Norge och Hannes Widell i superettan.

19-årige Johansson fick rådet av Torbjörn Gehrke att söka sig till en ny och lämplig utmaning för att ta nästa steg. Ett klokt råd av Gehrke.

AJ skulle troligen inte ha fått den mängd minuter i Jämtland som han behöver för att få snurr på karriären. Hans provspel i Umeå – som inte gav något kontrakt – visar att Gehrke var rätt ute.

Till slut hamnade AJ i Norge, i Gimle. Det verkar vara en idealisk plats för honom. Mycket ansvar, många tunga minuter och se – nu börjar framstegen komma.

Johansson snittar hela 34 minuter och 15 poäng. I söndagens match mot Bärum med Mathias Eckhoff och Stian Mjös, blev det dock väl tufft för hans Gimle. Bärum vann enkelt med 96-66 och fortsätter därmed att gå bra. 7-1 i matchkvot medan Johanssons lag har 4-4.

Hannes Widell sköter också sina kort väl. Hans övergång till Norrort verkar vara en optimal lösning. Spel i superettan är tydligen helt rätt nivå just nu.

25-åringen får rejält med speltid (22 minuterna snitt) och han bidrar med mycket av sina kvaliteter. 14,2 poäng i snitt är tredje bästa i laget och 45 procent på treorna är dessutom riktigt stiligt.

Norrort är tvåa i superettan efter sex omgångar – oväntat bra med tanke på att laget är nykomling.

Bloggen anser att både AJ och Widell har egenskaper för att kunna hävda sig i SBL. Johansson med sitt utvecklade spelsinne, Widell med sin naturliga målkänsla och känsliga händer.

Årets beslut att spela i Norge och superettan kan – faktiskt – vara de perfekta trappstegen att ta sig dit.

Publicerat av

Hans Andersson