Läget med ”ÖB-femman”

Ciara Rosten.

ÖB-coachen Elena Popkey har på sistone haft en del huvudbry för delar av sitt lag. Skador har stört och fortsätter att störa laget.

Så här är statusen för de aktuella spelarna inför helgens bortadubbel mot Luleå Stars och serieledande Luleå BG:

Ciara Rosten: dras med en handskada. Den inträffade i ett moment för två veckor sedan under hennes premiärhelg i Stockholm. Efter ett läkarbesök står det klart att USA-centern inte behöver stå över varken träning eller match. Fortsatt tejpning och is på det skadade stället ska göra susen.

Elsa Paulsson Glantz: rehabiliteringen fortskrider enligt planen. Uppgifter från Popkey berättar att Elsa inom kort kan vara redo för comeback.

Det här innebär också att Elsa skrivit på för ÖB, allt för att hon ska vara spelklar när hon fysiskt sett är redo. Enligt sportchefen Krister Blomgren kan det vara inom 2-3 veckor.

Mika Vågström: stod över förra matchen på grund av en oroande knäskada. Det senaste beskedet är att hon känner sig ok. Hon är med på de övningar hon kan.

Shahara Ingram: Den nya USA-guarden fortsätter att träna då och då med ÖB samtidigt som hon hoppas få klart med ett jobb. Hon bor i Ragunda dit hon blivit inbjuden av basketklubben.

Elena Popkey: fortsätter bygga upp styrkan i sitt sedan i somras opererade knä. Enligt uppgifter är comebacken framflyttad från november till december.

ÖB har matchkvoten 5-1 och är tvåa just nu i division 1 norra.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *