20:04: Jämtland-Luleå

Älgar” som jagar en plats i Final Four.

Fredag kväll och basket igen.

Den här gången är det dock inte SBL utan en cupmatch i den tredje omgången.

Därmed är det också historia som skrivs i nya Sporthallen. På många sätt.

Jämtland är en seger från Final Four – det sammandrag (i Södertälje) efter jul där vinnaren ska utses. Den slutliga vinnaren får därefter en plats i FIBA Europe cup.

– Föreningen har aldrig vunnit något mästerskap så vi ser det här som en enorm match, säger Torbjörn Gehrke till Sportens Fredrik Sjölund.

Vad talar då för Jämtland i kväll?

Inte så mycket. Skador ställer till det för Gehrkes lag och det tillsammans med Luleås starka form gör gästerna till jättefavorit.

”Älgarna” behöver maximera allt man har samtidigt som ett Luleå, utan centern LaRon Smith, som lämnar klubben, måste göra en risig insats. Då kanske vi kan få se en hemmaseger.

Bloggens syn på cupmatchen är att den just nu har ytterst lite värde för Jämtland. Ligan är så oerhört mycket mer betydelsefull. Däremot är matchen en gyllene chans att rotera och ge bänkspelarna speltid.

Det här är en möjlighet för spelare som Alexander Yemane, Olle Stumer, Max Tandberg Vall och John Pålsson att ”ta för sig” och bygga självförtroende – vilket i så fall kommer att ge utdelning senare i ligan. Både för dem själva och för laget.

Därför kan vi utan problem svälja en förlust i kväll. Det finns trots allt mycket viktigare uppgifter längre fram.

Parallellt med cupmatchen fortsätter Jämtland att jobba med att förstärka laget. Spelare är inringade och även kontaktade, men under gårdagen fanns det (enligt säker källa) inget konkret att rapportera om.

Däremot berättar Torbjörn Gehrke i dag på klubbens hemsida att man kommer att presentera en ny spelare de närmaste dagarna.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *