Namnet är Justin Gordon

En ny amerikansk forward har anlänt till ”älgarna”.

Jämtland Baskets nye power forward har landat. I morgon måndag gör Justin Gordon sin första träning.

10.30 skottpass och 16.30 lagträning.

Så ser schemat ut under dag 1.

Den 25-årige amerikanen kommer närmast från Karlsruhe i tyska ProA. Där gjorde han nio matcher innan han tvingades lämna laget. En inte alltför förtroendeingivande situation förstås, men Torbjörn Gehrke verkar trygg i att klubben har hittat rätt.

– Jag är helt övertygad om att Justin kommer att stabilisera vårt spel, säger Gehrke.

Här är Gordons samlade poäng- och retursiffror under sina nio matcher för Karlsruhe:

20+4.

14+5.

7+13.

7+6.

10+5.

15+6.

10+7.

7+6.

12+1.

Helt okej siffror i en liga som enligt Bo Wagenius är bättre än SBL.

Gordon – som startade i alla matcher utom en – verkar vara en atletisk och explosiv attackspelare som kan skapa lägen. Han är dock ingen skytt utifrån, med känsliga händer. Här handlar det om hopp och dunkar, attacker och lay ups.

Torbjörn Gehrke lovprisar Justin Gordon på många sätt. Inte minst eftersom han även kan spela på en vinge, vilket ger Jämtland fler valmöjligheter.

Vi noterar dock framförallt att Jämtlandsförvärvet hade en mycket bra säsong i Holland i fjol. Där var han trea i poäng och tvåa i returer – 17,5 + 8,7.

Om Gordon skulle kunna upprepa sådana fina snittsiffror i Jämtland – ja, då kan Gehrke ha dragit en vinstlott.

25-åringens ankomst till ”älgarnas land” innebär alltså INTE att Toomas Raadik tar första bästa flyg hem till Tallinn och Estland. Raadik har sagt ja till att spela kvar i Jämtland tills dess att Gordon är spelklar och inspelad.

En sådan osjälvisk attityd är värd att uppmärksamma. Hur många spelare hade inte stuckit så fort de fått veta att de skulle bli utbytt?

Gehrke är imponerad av Raadik och säger att det är en beundransvärd inställning bland basketproffs.

Vi instämmer till fullo.

Toomas Raadik vägrar att ”ställa sig i ett hörn” och sura över Jämtlands beslut. Han har accepterat att gnugga på tills Justin Gordon är varm i kläderna. För lagets bästa. Sedan lämnar han Jämtland för att hitta en ny proffsklubb.

Publicerat av

Hans Andersson