Stopp i sista för ÖB

Sinit Tesfaslassie spelade faktiskt non stop mot Luleå BG.

ÖB jagade andra raka på sin Luleåturne, men gick bet. Luleå BG lyckades med sin plan att ta bort Ciara Rosten och då föll mycket av spelet.

Elena Popkey var nöjd med arbetsinsatsen, men inte nöjd med alla enkla skottmissar i andra halvlek.

63-72 innebär andra förlusten i höst. Ingen kris alls, men visst ska det bli befriande när Popkey är tillbaka och när Elsa Paulsson Glantz är redo för comeback.

Redan mot Alvik, 24 november, är dock kanske lite väl optimistiskt.

– Det beror på hur mitt knä känns. Jag har tagit det lugnt i veckan eftersom det svullnade upp. Jag får ta det lite som det kommer. Det är styrkan som behöver bli lite bättre, säger Elsa.

Med Popkey och Paulsson Glantz i en startfemma får ÖB ett lag av närmast damligaklass.

Tills dess får laget klara sig med dagens ändå klart godkända uppställning. Med spelare som Dahlin, Tesfaslassie och Ciara Rosten har Popkey en trio som har spetskvalitet. Det räckte mot Stars, men inte mot Luleå BG.

Det som är en aning oroande är hur lite som Rosten bidrog med i seriefinalen. 6+10 är för lite.

Nu måste det bli revansch i de närmaste matcherna (Alvik och Uppsala). Hon behöver dels få mer boll, dels jobba hårt för att vara fri för passning i insideområdet. Helt enkelt ta för sig mer.

En spelare på 188 cm, som spelar på heltid och som är tänkt att vara lagets fokuspunkt, måste kunna prestera mer än i dag.

Publicerat av

Hans Andersson