Gordon tränar

Intervju innan träningen.

Justin Gordon började måndagen med ett lättare skottpass före lunch. Sedan en kvällsträning på cirka en och en halv timme, där amerikanen fick en första inblick hur hans nya lag spelar.

Jämtlands nye power forward verkar framförallt vara en fyra, men enligt Torbjörn Gehrke är han också bekväm som small forward.

Det låter ypperligt. Allsidighet är den moderna tidens ”modeord” inom basket. Att kunna hantera olika roller, olika positioner och ha en flexibilitet är värdefullt. Både för en tränare och för spelaren själv.

Justin Gordon har fyra dagars träningar på sig innan han är spelklar. Ja, o-m han hinner bli spelklar till fredagens match mot Nässjö.

– Det beror på Migrationsverket, säger Torbjörn Gehrke, som hade hela truppen samlad på måndagen.

Gustav Hansson var på plats, liksom Jaan Puidet. Hansson deltog dock inte i träningen.

– Det är bara min sjätte dag med rehab. Vi ska åtminstone köra så här i två veckor. Sedan får vi se. Förhoppningsvis är det ett mindre diskbråck och jag kan vara tillbaka snabbt, säger han.

Den energiske guarden har redan tröttnat på att vara inaktiv.

– Haha! Ja, så här länge har jag aldrig varit borta från träning. Det känns konstigt. Att till exempel bara få gå promenader just nu är ju inget man blir svettig av precis, menade Gustav och log brett.

Jaan Puidet deltog desto mer i träningen. Med två hårt lindade tummar verkade han kunna köra en del övningar. Smärtan blir mindre för varje dag och om allt går som det ska kommer estländaren att vara redo på fredag.

Sune Pettersson var som vanligt på plats. Här har vi en ”älg” som verkligen högaktar klubbmärket på sin jacka.

Publicerat av

Hans Andersson