En fantastisk bild

Två lagkaptener och så Thomas Massamba.

Vem trodde att vi någonsin skulle få se en bild som denna?

Med en viss Thomas Massamba som lagkamrat med Jaan Puidet och RT Guinn i Jämtland.

Alltså, Massamba som Jämtlandsspelare. Otroligt tycker vi.

Den smått legendariske landslagsguarden – som med sina 141 landskamper har plats 13 på Sverigebästalistan (två landskamper före Torbjörn Gehrke) – gjorde sitt första pass i går.

Bloggen bytte några ord med honom innan träningen. Massamba var på toppenhumör och skojade friskt med RT Guinn och Jaan Puidet. Efter cirka tre månader utan klubb och spel är nog spelglädjen maximal hos 34-åringen.

Frågan är bara om han snart är redo att ta ett nytt utlandskontrakt?

– Jag har tre klubbar som finns med i bilden. Bland annat från Frankrike och Belgien. Men vi får se. De kanske får vänta, säger han och ler stort.

Vi får uppfattningen att han först vill se hur allt utvecklar sig i Jämtland, hos den gode vännen Torbjörn Gehrke. De två har känt varandra i många år.

– Gehrke tog hand om mig när jag var yngre. Jag fick bo hos dem. En fantastisk familj, säger Massamba och får något varmt i blicken.

Något ”varmt i blicken” får han också när han pratar om Jämtland Basket. ”Ni har en fantastisk publik” säger han.

Värvningen av Thomas Massamba slår ned som en blixt i basket-Sverige. Men för Torbjörn Gehrke är det något som han tänkt på och velat ha i många år, men aldrig lyckats med förrän nu. Att få Massamba som PG betyder mycket. En ledare och stabiliserande faktor.

Speciellt nu när skadan på Gustav Hansson ställt till det. Kontraktet med Massamba är i första hand endast ett par veckor, innan Hansson är redo igen. Sista matchen ska enligt uppgift vara mot Luleå, 22 november.

Såvida inte Hanssons skada blir lite mer långdragen och parterna trivs så bra att kontraktet förlängs. Det får framtiden utvisa.

Fram tills dess är det bara att gilla läget maximalt mycket. Att ha Thomas Massamba i en Jämtland Basket-dräkt är faktiskt oerhört stort.

Det här handlar om en klasspelare, ett äkta proffs och en ledare som älskar att ta en roll som härförare. En spelare som genom åren har mätt sina krafter med massor av spel i Europa. Både i landslaget och i klubblaget.

Är det inte exakt det som Torbjörn Gehrke har saknat i höst?

Ps. Läs gärna Sanna Svanebos reportage med Thomas Massamba. Hon träffade honom i går, efter träningen.

Publicerat av

Hans Andersson