Bell prisar nyförvärven

Thomas Massamba – en fantastisk tillgång för dagens Jämtland.

Vem vet. Kanske blir fredag 15 november det datum som markerar en vändpunkt i årets Jämtlandssäsong.

Segern i Nässjö känns i alla fall just nu som ett trendbrott. Två nya spelare gjorde susen och det var på flera sätt ett ny samling ”älgar” som genomförde matchen.

Kraften och energin var där från start.

Försvarsspelet var samlat och fokuserat.

Davon Bell drog helt klart fördel av att ha en 115-faldig landslagsspelare bredvid sig. Ja, håll med om att det kändes fantastiskt att se Thomas Massamba i en Jämtlandsdressen.

En äkta ledare. En van härförare. En veteran med kunskap om hur man ska hitta och följa spelets rytm i matchens olika skeenden.

En trygg general där bak är ju så oerhört viktigt för ett basketlag. Det är något Jämtland saknat de senaste åren. Corin Henry, Adam Rönnqvist och Teyvon Myers är alla tre otroliga på sina sätt, men de är inte den där säkra handen att hålla i handen.

Toni Prostran har den klassiska PG-egenskapen, men Thomas Massamba är ett snäpp bättre, speciellt i försvar.

Massamba var missnöjd med sig själv i halvtid (”jag är lite rostig och tappar bollen för mycket”), men ”so what?”.

Hans blotta närvaro gav hela laget ett jättelyft. Mentalt, fysiskt, spelmässigt.

Massamba ledde sitt Jämtland med fast hand. Han försvarade med sin otroliga fysik, han attackerade, drog fouls, tog nio !) returer, assisterade och gjorde poäng.

Det underlättade på alla sätt för guardkollegan Davon Bell.

– Ja, både Thomas och Justin hjälpte oss mycket, speciellt i försvarsspelet. Personligen spelade jag på samma sätt som jag har gjort hela året, men de här två spelarna gjorde att vi kunde försvara oss bättre, menar Bell.

Publicerat av

Hans Andersson