19:04: Jämtland-Djurgården

Den sista hemmamatchen innan landslagsuppehållet. Då är det Djurgården som gästar ”Bruce Arena”.

Ytterligare en viktig match innan landslagsuppehållet.

Ytterligare en match med mycket betydelse i potten – för båda lagen.

Jämtland, med en moralstärkande bortaseger mot Nässjö i ryggen, vill fortsätta bygga sitt spel, vinster och självförtroende. Man vill självklart också visa upp sina nytillskott Massamba och Gordon för sin hemmapublik.

Djurgården, med en tung förlusttrend bakom sig, behöver börja vinna. Man presenterar även två nyförvärv i Charles Barton J:r, son till coachen Charles Barton samt 201 cm långe Elias Desport.

De förstärkningarns kommer självklart att höja Djurgårdens slagkraft och energinivå. Vilken bakplan man nu förfogar över med bröderna Barton, Derrick Williams och Bryan Alberts. Plus Nils Johansson. Högsta SBL-nivå.

I ett kort perspektiv kommer detta till viss del även att kompensera bortfallet av Yannick Anzuluni. Han är skadad och ska opereras. Ersättare väntas bli Jeremiah Ingram, Södertäljeforwarden som varit skadad i höst och som därmed byter klubb.

Det är alltså två lag med diverse korrigeringar i truppen som möts. Klart är att båda klubbarna gör allt för att stärka upp sina lag inför fortsättningen av SBL. En liga som sällan eller aldrig varit så jämn som i år.

Här finns tio lag med starka trupper, med stor ambition, med mängder av matchvinnare och helt klart är att alla lag kan slå varandra, ”huller om buller”.

Torbjörn Gehrke och hans ”älgar” har självklart fått en jättekick av senaste segern och förstås även av att få in Thomas Massamba och Justin Gordon i laget. Men det går inte att vila på några sköna och bekväma segerkuddar efter triumfen i Nässjö.

Det kommer att krävas maximal prestation och fullt fokus för att bärga en ny fullpoängare. Från första uppkast och genom hela matchen.

Djurgården må ha fem raka förluster, men laget besitter flera anfallskanoner. Med nyförvärven har man ytterligare vässat sin offensiv och breddat truppen. Här finns massor av spets. Glöm den senaste resultatraden. Det går INTE att underskatta stockholmarna – som med dessa justeringar lär kunna klättra flera steg i tabellen.

Torbjörn Gehrke och hans lag är förstås otroligt laddade inför jakten på att ta revansch för den sura premiärförlusten. Han säger samma sak på hemsidan som vi tänkte skriva: ”… det kan bli en riktig holmgång”.

Bloggen gissar att nyckelfaktor i kväll blir försvarsspelet.

Vilket lag kan stänga till bäst i defensiven?

Vilket lag vill offra sig mest i att stoppa sin motståndare?

Publicerat av

Hans Andersson