Sagt från matchen

Bruce the Moose och Jämtland peppar varandra strax innan matchstart.

– Det är alltid skönt att ha publiken bakom sig. Jag älskar den energi som byggs upp i Sporthallen. Den här gången blev det mer jubel och inga buanden, så det var lite revansch.

Thomas Massamba (med ett leende). Han minns förstås fjolårets kvartsfinalserie mot Jämtland då hans närkamp med Adam Rönnqvist fick publiken att skrika av ilska.

Det är ord som jag inte kan upprepa här. De slog oss och förnedrade oss. Deras coach höll inte tillbaka utan de fortsatte att mata på framåt. Vi tog inte kampen. Sånt kan hända, det händer även i NBA, men man måste i alla fall tävla. Vi tog inte i det där extra.

Charles Barton på frågan om vad han sa i halvtid.

– Jämtland har ett djup i laget. Vi hade inte tillräckligt många stora kroppar i dag.

Barton igen.

Det är lätt att tappa fokus när man leder med 28 poäng och jag är otroligt nöjd att vi inte gjorde det. Att tappa en stor ledning som vi gjorde är väldigt lätt. Det är sånt som ibland händer.

Torbjörn Gehrke

– Djurgården stämplade inte riktigt in i första halvlek, men vi var 100 procent säkra att Djurgården skulle komma ut och ta revansch i andra halvlek. De fick en fot i baken. De hade en helt annan energi. De slog oss flera gånger i ”pick-and-roll” och vi tappade positionerna. De hade alltså 7 av 8 på treorna i tredje perioden och så bra skjuter man knappt på träning. Men när de började minska underläget fick vi par viktiga stopp som hjälpte oss.

Gehrke igen.

– Vi har många vapen. Det var också viktigt att vi fick många spelare involverade.

Massamba.

– Djurgården steppade upp, men vi hade ledningen med oss. I det läget var det viktigt att vi inte fick panik. Nu ska vi titta på video så att coacherna får visa vad vi gjorde fel.

Publicerat av

Hans Andersson