19:04: Luleå-Jämtland

Jämtland Basket befinner sig i Norrbotten för match mot Luleå.

Trean mot sexan.

Peter Öqvist mot Torbjörn Gehrke.

Brice Massamba mot storebror Thomas Massamba.

Luleå mot Jämtland Basket…

… som också sänds gratis på SVT Play.

Där har ni en av fyra fredagsmatcher i SBL.

Torbjörn Gehrke reser norrut med ett lag där en, kanske två spelare, gör sin sista match med ”älgarna”.

Toomas Raadik är tänkt att lämna Jämtland inom kort och vad gäller Thomas Massamba går hans kontrakt ut efter dagens match.

Samtal mellan Massamba och Jämtland har förts i veckan och redan i dag kan det komma ett besked om det blir någon fortsättning.

Ordföranden Erik Westin – som till Sportens Fredrik Sjölund berättar att klubben vill behålla Massamba resten av säsongen – vill inte berätta i detalj hur samtalen har gått.

– Vi har träffats och det har varit en bra dialog. Vi ska höras igen om några dagar, sa Westin i tisdags.

Jämtlandstruppen kan innehålla Jaan Puidet som i måndags kände sig klart bättre i sina handskador. Den stora frågan är ändå om han och Gehrke vill chansa med spel i kväll, med tanke på att det sedan kommer ett två veckor långt (landslags)uppehåll.

Förmodligen behöver Puidet vara i princip smärtfri om han ska göra comeback. Annars är det nog bättre att sikta på bortamatchen mot Norrköping, 6 december.

Luleå har en ny amerikan i laget, 206 cm långe forwarden Austin Burgett ersätter LaRon Smith. Burgett beskrivs som spelklok och med ett bra trepoängsskytte. Frågan är dock om han hinner bli spelklar till i kväll.

Luleå har dock vapen redan nu så att det räcker. Brandon Rozzell och Denzel Andersson har steppat upp markant på sistone och snittar 20 respektive 18 poäng.

Bäst snitt hos Jämtland har Justin Gordon. Hans 20 mot Nässjö och 28 mot Djurgården gör att han snittar 24 poäng just nu. En oerhört bra start av amerikanen.

Publicerat av

Hans Andersson