Spänner musklerna tillsammans

Thomas Massamba stannar i ”älgarnas” land resten av säsongen…

… och dessutom har Torbjörn Gehrke lyckats få loss en ny komboguard i form av Marshall Nelson.

Dagens presskonferens för Jämtland Basket var något utöver det vanliga.

Inte bara ett utan två (!) stjärnförvärv presenterades.

• Thomas Massamba väljer att nobba alla utländska bud och stannar i Jämtland säsongen ut.

• Dessutom kontrakteras en äkta målgörare i form av EU-guarden, 25-årige Marshall Nelson. I första hand ett 30-dagarskontrakt som kan bli förlängt, delvis beroende på hur snabbt Gustav Hansson tillfrisknar.

Det innebär att Davon Bell lämnar Jämtland. Trist på ett sätt, men kanske ändå oundvikligt. DB kan verkligen lira, men hans nedre nivå är tyvärr lite för låg.

Det innebär ”två in två ut på en vecka” eftersom Toomas Raadik lämnade laget förra fredagen.

Gehrke hade bara positiva ord att säga om Bell. Inte minst för hans proffsighet.

Vi instämmer.

Både Raadik och Bell har i sin attityd och i sin offervilja levt upp till den höga nivå som man måste kunna kräva av ett proffs.

Däremot har de inte kunnat tillföra det som laget behöver just nu i form av poäng, returer och ledarskap.

Rockaden betyder att Torbjörn Gehrke på papperet vässar sitt lag på ett sätt som är unikt i jämtländsk baskethistoria. Nu har han hastigt och lustigt en uppställning som är både spetsig och bred. Matchvinnare i flertal och två dugliga spelare på varje position.

Tre EU-spelare, två amerikaner, RT Guinn och Thomas Massamba som första sjumannarotering. Om Gehrke och Wiktor Buszka lyckas få ihop detta till ett välfungerande gäng med lagkemi som bottenplatta … ja, då förflyttar man onekligen maxgränsen en bra bit uppåt.

Självklart finns det inget som är givet. Det vet vi sedan tidigare. Det gäller att jobba stenhårt med detaljer, vara ödmjuk och verkligen hitta roller som passar varje enskild spelare.

Det vi däremot vet är att utgångsläget plötsligt blivit så mycket bättre.

Fredagens spelarrockad är i sanning ett styrkebesked. Inte bara av Jämtland Basket som klubb utan av alla närstående företag, privatpersoner, BKV och andra som stöttar laget.

Torbjorn Gehrke tog upp det på presskonferensen, där han lovprisade alla trogna samarbetspartners. Ja, det som händer nu är helt enkelt en speciell sorts Jämtkraft som frigörs av många, många händer.

Ett formidabelt styrkebesked som i alla delar har en gemensam nämnare.

Från ledare till samarbetspartners.

Basketintresset.

Uttrycket ”Tillsammans är vi starka” passar väl in som underrubrik på dagens presskonferens.

Det som händer närmast är att Jämtland tränar ett tufft pass på lördagen, vilar helt på söndag och sedan kör på under nästa vecka med träning måndag-torsdag och match mot Norrköping på fredag.

Davon Bell stannar kvar fram tills i början på nästa vecka, då han ersätts av Marshall Nelson. Planen är att Nelson – som är australiensare med ett belgiskt pass – ska debutera mot Norrköping.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *