Bell, Nelson och Dawson

USA nästa.

Efter förra veckans minst sagt händelserika dagar hos Jämtland fortsätter det att dugga på med aktiviteter.

Den här veckan…

… åker Davon Bell hem till USA.

… landar nyförvärvet Marshall Nelson på svensk och jämtländsk mark.

… går Jaan Puidet över till full träning. Han tejpar båda sina händer för att stabilisera och skydda tummarna från nya skador.

… är Tavrion Dawson tillbaka på allvar i Jämtland.

… går Gehrke och kompani igång med matcher igen. Norrköping på fredag.

Davon Bell övernattar i Stockholm och fortsätter via London till USA och hemstaden North Carolina. Bloggen träffade honom under måndagens Jämtlandsträning, där han sa hej då till sina lagkompisar.

Läs gärna reportaget på våra sajter.

Marshall Nelson hade en extremt lång flygresa bakom sig när han till slut tog mark på Åre Östersund flygplats. Räkna med många timmars sömn de första dagarna. Förhoppningsvis är han med lite lätt på tisdagens träning.

Tavrion Dawson har alltså lämnat USA och värmen i Kalifornien. Hans mål är att tillbringa både vintern och våren i Jämtland. Det betyder i så fall att han kommer att kunna bli så pass återställd att det blir spel i Gehrkes lag.

Vi som såg Dawson spela i augusti och september hoppas innerligt på det. Den här killen är nämligen något alldeles extra. En talang utöver det vanliga, med spänst, skott, attackförmåga och den där naturliga känslan att komma till avslut. Det som gör att han kan slänga upp 20 poäng utan att man tänker på det.

Tavrion Dawson kom in i Sporthallen på kryckor i går, men är redan igång med sin rehab. Nu väntar fem-sex veckor av stegrad träning där vi i slutet av december eller i början av januari kommer att få en indikation på om det är möjligt att han kan komma tillbaka i närtid.

Håll utkik på våra sajter även när det gäller Dawson. Ett reportage kommer att publiceras inom kort.

På måndagens träning saknades Wiktor Buszka. Han hade fastnat på en flygplats under sin resa hem från Polen. Buszka och alltså även Marshall Nelson bör dock vara på plats när Jämtland kör sitt tisdagspass vid 16.30-tiden.

Missade måndagsträningen på grund av flygstrul.

Publicerat av

Hans Andersson