”Man börjar bli luttrad”

Jaan Puidet tvingas till en ny vila.

En elak isfläck i centrala Östersund.

Mer behövdes inte för att Jämtland Basket skulle råka ut för en ny skada.

Jaan Puidet var den drabbade – efter tisdagens kvällsträning. Estländaren föll och skadade ena handen. Efter läkarbesök konstaterades en fraktur på en knoge.

Nu blir det vila i minst tre veckor – såvida inte det krävs operation. Tungt besked förstås i ett läge då Puidet var på väg tillbaka från tidigare skada.

Ordförande Erik Westin är inte den ende som suckar just nu.

– Man börjar bli luttrad. Men det är sånt som händer. Jag kan bara säga att det skulle vara roligt att spela med h-e-l-a laget någon gång, konstaterar Westin som tänker på skadade trion Tavrion Dawson, Gustav Hansson och Jaan Puidet.

Det är tre spelare som var tänkta att ingå i den första 7-mannaroteringen. Nu är de alla indisponibla. De ersätts av Justin Gordon, Max Tandberg Vall och Marshall Nelson.

Ersättarna är kapabla på alla sätt. Inte minst offensivt. Det Jämtland möjligen förlorar är den defensiva styrkan samt djupet i laget.

Nu gäller det, precis som Torbjörn Gehrke säger i en intervju med Sporten, att se framåt. Knyta näven och undvika att gnälla. Det sistnämnda är alltid det sämsta alternativet att välja.

Visst, roteringen blir lite kortare, men med lite flyt och rätt matchning tror vi att Torbjörn Gehrke kan klara sig igenom de kommande matcherna.

Sedan kan vi ju hoppas att Jämtland, där i början av januari, kan få tillbaka åtminstone Puidet och Hansson. Då ökar marginalerna och Gehrke får då den bredd i laget han just nu saknar.

Samtidigt vore det förstås inte alls dumt om vädret kunde vända och vi fick vinter. Det skulle innebära färre isfläckar och mindre risk för basketspelare att ramla…

Publicerat av

Hans Andersson