Moa Lundqvist firar jul i Jämtland

Två jämtländska 95:or och barndomskompisar såg helgens segermatch mot Uppsala, Moa Lundqvist och Elsa Paulsson Glantz. En tredje 95:a fanns med i ÖB:s lag, Jennie Alfredsson.

En före detta SM-guldmedaljör fanns på plats i nya Sporthallen i lördags. Moa Lundqvist – som tog guld med Northland – har kommit hem till Jämtland för att fira jul och fanns på läktaren när ÖB besegrade Uppsala.

Lundqvist är klar med höstterminen på universitetet i San Francisco och tar nu en julpaus på hemmaplan. Hösten har enbart handlat om studier (marknadsföring och design) eftersom collegeidrottens regler omöjliggör spel ett fjärde år i rad.

24-åringen – som började med ett år på Odessa College i Texas – går nu det tredje året på universitetet i San Francisco. Studierna avslutas i sommar och kanske blir då hemflytt till Sverige igen.

Moa stannar i Jämtland till 19 januari. Alltså en rejäl vinterpaus från skolan. Då hinner hon kanske träna basket med ÖB?

Hon har i alla fall ”känt av” att stå på sidan om i år.

– Ja, det är definitivt en omställning. Jag har ju varit med i ett lag och spelat matcher sedan jag var sex år. Det känns märkligt att ha så mycket tid till annat, säger hon och skrattar.

Uppehållet har ändå varit nyttigt.

– Det kan man säga. Det har fått mig att inse hur mycket jag gillar att lira.

Apropå basketfamiljen Lundqvist. Moas pappa och mamma, Mats och Eva, var som vanligt aktiverade under helgen. Mats ”chefade” för minibasketens sammandrag i Torvalla sporthall, medan Eva var speaker på dammatchen.

Lillebror Olle fortsätter å sin sida att spela proffsbasket i spanska Real Canoe.

Publicerat av

Hans Andersson