Stort steg framåt

RT Guinn var riktigt bra framåt med hela 24 poäng…

… och Marshall Nelson presterade sin klart bästa match hittills i Jämtland. 16 poäng, 4 returer, 2 assists och 2 steals på 30 minuter.

Jämtland Basket tog ett stort steg framåt i kväll.

Man ledde många gånger mot Södertälje och även långt in i fjärde perioden, men föll till slut med 86-92 sedan man haft 86-88 med 22 sekunder kvar.

408 personer – var är alla basketåskådare i Södertälje när det spelas grundseriematcher? – fick se en offensiv och svängig match.

Jämtland var bäst i början och ledde, men Kings segade sig ikapp och förbi. Såg ut att ha kopplat greppet i tredje och början av fjärde, men RT Guinn och kompani kom tillbaka. Gick upp i 76-75 med 4.50 kvar, men tappade ledningen och matchen.

Trots förlusten finns det många glada bitar i kvällens insats.

Returtagningen: vinst med 39-35 efter 12 returer av Jordan Semple.

Assist: 21-20 till Jämtland efter 9 målpass av Thomas Massamba.

Straffkasten: 18/18! Alltså 100 procent. Nytt klubbrekord. RT Guinn satte 8/8.

Marshall Nelson. Spelade 30 minuter och visade en del av de offensiva kvaliteter som gjorde att Torbjörn Gehrke värvade honom. 16 poäng är lovande. Om Nelson kan fortsätta så här kommer hela laget att få bättre balans. Det bör gynna Thomas Massamba som därmed kan fokusera mer på försvar, ledarskap och att ta rätt beslut i passningsspelet.

Minusposter:

Jordan Semples åtta (!) turnovers. Ganska förskräckligt.

Totalt 30 fouls, jämfört med 20 för Kings. Det gav straffkast i mängd – vilket kanske blev matchavgörande. Är det ett bättre fotarbete och mer följsamhet i försvar som är nyckeln till att minska på antalet fouls?

Försvarsspelet. Över 90 insläppta igen. Massor av fouls igen. Delvis beror det förstås på att Puidet och Hansson saknas, men det här området är prioriterat om Jämtland ska ta nästa steg.

Gehrke och kompani vänder nu hem för att fortsätta gnugga på detaljer. Få in Nelson mer och även Oliver Gehrke, som avstod spel på grund av en liten känning i knäet.

Nästa match går lördag 21 december, hemma mot Köping.

Publicerat av

Hans Andersson