Dahlin med sitt livs match

34 poäng och särklassig matchvinnare – Stina Dahlin.

ÖB vände på kuttingen och vann dagens match mot Fryshuset. Segern stannade vid 69-61 sedan Stina Dahlin varit glödhet och gjort hela 34 poäng.

En skön revansch för Elena Popkeys lag efter den tunga torsken mot Västerås.

Den stora snackisen var förstås Stina Dahlin. Den 21-åriga forwarden – som spelar sitt livs basket just nu – satte personligt rekord med sina 34 poäng. Då gjorde det inte så mycket att hon sköt 0/5 på treorna.

12/17 på tvåorna och 10/11 på straffkasten uppvägde det med råge.

Dahlin är helt klart en av norrettans allra bästa spelare. Hon ligger tvåa i poängligan med fina 19 i snitt och fyra i effektivitetsligan.

En annan matchvinnare var unga guarden Mika Vågström. Hon passade också på att slå personbästa. 23 poäng och fina 18 i plus/minus-statistiken – till och med bättre än Stina Dahlin.

Avsaknaden av Sinit Tesfaslassie (och Elena Popkey) gjorde att Vågström och Dahlin fick gå extra tunga minuter. De stannade på över 35 minuter var.

Comebackande Frida Joelsson var den tredje spelare som matchades över 30 minuter. Hennes insats för segern var också betydande.

Det var ÖB:s åttonde seger på tolv matcher. Laget avslutar 2019 med hemmamatch mot Blackeberg på lördag.

Förhoppningsvis blir det den sista matchen utan Elena Popkey på planen. Vi hoppas att hon är så pass bra i sitt knä att hon kan göra comeback när ÖB startar 2020 med hemmamöte med Luleå BG, 19 januari.

Publicerat av

Hans Andersson