Grymt starkt igen av Jämtland U

Matchvinnare 1: Alexander Yemane. FOTO: JÄMTLAND BASKET/PER DANIELSSON

Matchvinnare 2: Olle Stumer. FOTO: JÄMTLAND BASKET/PER DANIELSSON

Tro’t eller ej, men Jämtland U kopierade lördagssegern mot Luleå Steelers.

Andra raka bortasegern. Återigen efter stor dramatik. Återigen efter en grymt stark prestation. Återigen efter det att flera spelare tagit för sig och visat vägen med stora, matchavgörande prestationer.

Siffrorna blev 72-70 sedan Jämtland U vänt en förskräcklig start med 10-27 efter första perioden.

Precis som i går var det vissa spelare som tog Det Stora Ansvaret och ledde sitt lag. Bloggen tänker främst på Alexander Yemane och Olle Stumer som steppade upp och ”tog över” befälet.

Yemane var riktigt het, med 18 poäng och 15 returer. Dessutom mycket fina 4/6 på treorna. Hans bästa match på länge.

Stumer verkade ha fått en psykologisk kick av hur bra han avslutade gårdagsmatchen. I dag var det förra Turkietproffset ännu bättre. Bra procent i skyttet (den kategori han haft sådana problem med i år) och stark returtagning.

Totalt 20 poäng efter raden 6/11 på tvåor, 2/6 på treor och 2/3 från strafflinjen. Notera också siffran för turnovers: 0!!

Förhoppningsvis är helgens prestationer från Yemane och Stumer den katalysator som kickar igång säsongen på allvar.

Vi imponeras på många sätt av helgens Jämtland U. Så stabilt (ja, förutom första perioden i dag), så fyllt av vilja och en sån bra balans i laget.

Ingemar Nord matchade sitt lag klokt i går och följde upp med ännu en femstjärnig insats i dag. Han gav alla elva spelare nyttiga minuter (bland annat unga duon Erik Danielsson och Victor Lilliesköld) och gick inte alltför tungt på nyckelspelarna.

Jämtland ståtar därmed på 5-5 och är femma i serien. Nu väntar vila över jul och nyår. Sedan fyra raka hemmamatcher mot Järfälla, Uppsala och två i rad mot Luleå BG.

Betyget efter höstsäsongen?

4/5. Både för spelare och för coachen Ingemar Nord. Ja, det var flera år sedan det såg så här lovande ut under Jämtland A.

Stiligt jobbat av Ingemar Nord.

Publicerat av

Hans Andersson