Jämtland ersätter Yemane

Blir det Felix Tandberg Vall…

…eller Oskar Alm som fyller luckan efter Alexander Yemane?

Med 15 omgångar kvar av grundserien har Jämtland Basket fått beskedet att Alexander Yemane ger upp sin plats i truppen. Han orkar inte längre motivera sig att satsa med tanke på den ringa speltid han fått.

Yemane flyttar hem till Luleå. Kanske blir det division 1-spel med Steelers istället.

Hur ska vi då analysera detta?

Vems är felet att en SBL-spelare hoppar av mitt under säsongen och inte fullföljer sitt kontrakt?

Vi såg ett liknande fall i Umeå i veckan, då Jacob Johansson plötsligt lämnade laget och flyttade tillbaka till Italien. Även där på grund av för lite speltid.

Är det här ännu ett utslag av den nya och ”egoistiska” attityden som många elitspelare verkar ha i dagens idrott? Den som ofta sätter jaget framför laget.

Den attityd som ställer frågan: ”vad kan JAG få ut av det här?”

Inte den lagorienterade inställning vars främsta drivkraft är: ”På vilket sätt kan jag bidra till LAGETS framgång?”.

Eller är det bara så att Yemane (och Jacob Johansson) har tappat lusten? Att han inser sin begränsning och hellre spelar division 1-basket på hemmaplan i Luleå?

Trist är det i alla fall. För alla parter.

Ett faktum är att Alexander Yemane har fått mindre och mindre speltid i år. Det lovande fjolåret gav förhoppningar om att 21-åringen skulle kunna ta ytterligare några minuter i årets rotering.

Tyvärr har det inte blivit så. Yemane har tränat på, spelat tunga minuter i Jämtland U, men inte lyckats övertyga om sin kapacitet.

I en situation där spelare har gått sönder till höger och vänster och där truppen har tunnats ut, ville Torbjörn Gehrke gärna ha kvar Yemane. Men Luleåprodukten har gjort sitt val.

Han flyttar hem och byter klubb för att få rejält med speltid. Varje vecka. Inte bara någon minut här och där.

Verkligen tråkigt för Jämtland och Gehrke. Yemane har varit en uppskattad lagkompis, lojal och träningsvillig.

Det här innebär att Jämtlandstruppen är nere på elva spelare. Yemanes plats kommer att fyllas med en annan spelare, men vem?

Bloggens önskan är att det blir Felix Tandberg Vall. Han spelar på ungefär samma position, har tränat med A-laget i höstas och är division 1-lagets mest spännande forwardstyp. Atletisk, explosiv, tuff och stark i duellspelet.

Men vill 24-åringen ta klivet upp?

Det innebär i så fall att han tappar chansen till division 1-spel eftersom basketens regler fortfarande är lika vansinnigt dumma.

Om Tandberg Vall tackar nej kan frågan gå till någon av guardsen Oskar Alm eller Johan Petersen.

Räkna med att frågan får sin lösning till veckan. Det innebär att Torbjörn Gehrke kan ha den tolfte spelaren i träning från typ onsdag-torsdag.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *