Starkt av Martin och Jämtland

Jämtland var återigen bara sekunder ifrån att ta en tung bortaseger mot Luleå

Jämtland var nära att slå till med en tung bortaseger mot ett formstarkt Luleå.

83-84 med 50 sekunder kvar – men sedan tog det stopp. Förlust med 86-89 men en helhjärtad insats där man pressade serietrean ända in i kaklet.

Jämtland sköt bättre både på tvåor och treor och vann returmatchen överlägset, men 18-9 i turnovers blev för mycket.

Stora utropstecken i Jämtland:

1. Returmatchen: seger alltså med hela 42-30. Ett rungande styrkebevis.

2.Wayne Martin gjorde en mycket bra debut. Snabb och stark, bra moves. 20 poäng och 11 returer samt två blockar på 30 minuter. Han bildade en väldigt starkt insidebesättning med Jordan Semple, RT Guinn och Justin Gordon.

Wayne Martin imponerade stort i sin debut.

Kanske hade det kunnat bli seger om inte Marshall Nelson blivit skadad i andra perioden.

Som väntat blev Brandon Rozzell lite av tungan på vågen. Han sköt 30 poäng och är den typ av spelare som ofta gör skillnad i den här typen av matcher.

Jämtland hade inte alla någon motsvarighet från guardposition. Thomas Massamba blev lite väl ensam.

Surt som citron för Torbjörn Gehrke och hans lag, men det är svårt att vara alltför upprörd. Jämtland var i underläge nästan hela resan, men krigade heroiskt på och var inte långt att ta matchen till åtminstone förlängning.

Den andra raka matchen av klart godkänt snitt.

Gehrke roterade på bara åtta man. John Pålsson och Wiktor Buszka – den sistnämnde som tvingades kliva in på grund av Alexander Yemanes plötsliga och oväntade avhopp från laget – satt kvar på bänken i hela matchen.

Jämtland stannar kvar i Luleå och åker i morgon till Norrköping för en SVT-sänd match på måndag. Förhoppningsvis är Olle Stumer då så pass återställd att han kan ansluta till laget.

Publicerat av

Hans Andersson