Årets roligaste match

Segern är klar och matchvinnaren Stina Dahlin, som på nytt var banans bästa spelare, gratuleras av sina lagkamrater.

ÖB bjöd på säsongens bästa insats när man betvingade obesegrade Luleå BG med 73-70.

Matchens lirare var som så många gånger förr Stina Dahlin.

20 poäng, 6 returer, 6 assists, 4 steals och 2 blockar. Dessutom endast en turnover på 25 minuter. Dahlin vilade alltså hela 15 minuter, vilket är ovanligt.

Den här gången berodde det dock på något så elementärt som foulproblem.

Norrettans kanske bästa spelare – hon är nog åtminstone topp-3 – blev till slut vattendelaren i matchen. När hon till slut kom in i spel de sista 5.27 minuterna, fick ÖB den kreativa kraft som behövdes.

22-åringen gjorde 7 poäng och hade 2 assists under slutskedet. Men hon brände ett straffkast med sex sekunder kvar som kunde ha blivit ödesdigert.

– Ja, återigen, haha! Jag hade satt alla (totalt tolv) innan, men så tänkte jag att om jag även skjuter i det här, då vinner vi, berättar hon där vi sitter på presshyllan.

Ibland ska man nog inte tänka alls. Bara agera som man brukar göra.

Luleå lyckades dock inte komma till något allvarligt skott och segern gick till ÖB.

73-70 och den nionde triumfen i serien. Den absolut skönaste och också den roligaste dammatchen som vi sett på flera år.

Vi får hoppas att det också var en symbolisk start på det nya året. Ganska mycket publik, bra stämning och en stor energifaktor i hela Bruce Arena. Flera hemmaspelare som tog ansvar och stod upp fysiskt i duellerna.

Det är så här vi vill se ÖB spela.

Samtidigt var det en härlig revansch för den sura enpoängstorsken före jul mot Blackeberg.

Ida Lundgren gjorde sin hittills bästa match i ÖB-dressen.

Två av de cirka 150 åskådarna var Moa Lundqvist och Elisha Harris, före detta spelare i ÖB. Lundqvist reser på torsdag tillbaka till USA och studierna i San Francisco medan Harris gästar Jämtland för att hälsa på sina vänner från tiden i ÖB.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *