Jämtland U hade Uppsala i gungning

Olle Stumer vid strafflinjen.

En suverän tredje period av Jämtland U fick serieledande Uppsala att darra i söndagens division 1-match.

Om Oskar Alm hade sänkt sin trea på buzzern skulle Jämtland U ha varit i 63-61-ledning inför den sista ronden.

Den obesegrade serieledaren tvingades till time outs och en rejäl skärpning innan segern bärgades.

I slutperioden tog Mannos Nakos och hans mer rutinerade garde över och vann till med 88-71. Bra bolldelning, rutinerat guardspel och fler öppna skott var några faktorer bakom segern.

JBU-coachen Ingemar Nord kan dock vara nöjd med den tredje periodens gruvliga revansch på den svaga första halvleken. Då vek man ned sig i det fysiska spelet och tillät sig bli stressat av Uppsalas press.

Skillnad då i rond 3 när Jämtland U agerade med tuffhet, energi och fokus – och en defensiv som var av riktigt bra klass.

John Pålsson var hårt uppvaktad. Uppsalacoachen Anders Jonsson hade förstås scoutat Jämtland U och visste att Pålsson är lagets största hot utifrån.

Seger i perioden med hela 28-12 och då var Uppsala i brygga. Flera spelare klev fram i det här skedet. Framförallt i försvar, där man effektivt stängde till.

Total sett var returkampen och tredje perioden dagens bästa grenar för Jämtland U. Individuellt blir det bra betyg till Felix Vall Tandberg och John Pålsson. 16 poäng för båda. Olle Stumer är på väg tillbaka efter influensa och blandade och gav. 11+7 och 4 assists från honom.

Dessutom en ny lärdom alltså. Att man ”ibland” inte får ha en tunn tröja under sitt matchlinne…

En lite märklig situation i första halvlek. Olle Stumer tvingas avbryta sitt straffskjutande och ta av sig innertröjan. ”Va? Jag har ju fått spela med den hela säsongen!!!” sa Jämtlandsspelaren som inte fattade något. Anton Strömberg Carlsson var dock obeveklig.

Johan Petersen i andra halvlek.

Erfarne och skicklige coachen Anders Jonsson leder sitt Uppsala mot superettan. Åtminstone är laget på väg mot det Final Four som ska avgöra vilka lag som flyttas upp.

Basketkändisar på läktaren. De lystrar bland annat till efternamnen Blomgren. Johansson, Vågström och Lilliesköld.

Ingemar Nord dirigerar sina ”juniorälgar” i en time out i tredje perioden.

Jämtlands bänk med Persson, Hamid, Lilliesköld, Blomgren, Thima-Olofsson, Alm och Nord.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *