19:04: Södertälje-Jämtland

En gång i Södertälje, men nu i Jämtland Basket. Thomas Massamba är i dag tillbaka i sin gamla hemmaarena.

Erkänt svåra Täljehallen är fredagens resmål för Jämtland Basket.

Svårigheten handlar nog inte om själva hallen utan mer kvaliteten på de lag som Vedran Bosnic och Ludwig Degernäs ställt ut de senaste åren. Det har nästan alltid varit av SM-finalklass och då ökar förstås utmaningen.

Kvällens match spelas mellan två lag som har brottats med massor av skadeproblem under säsongen. Kings har använt 16 spelare, Jämtland har roterat på 17 man.

Degernäs har varit bäst på att parera alla problem – med 15 segrar på 23 matcher. Gehrke har 8 segrar på lika många matcher.

Södertälje kommer säkerligen att basera sitt spel i kväll på en utmejslad plan som bygger på aggressivt försvar på Steven Haney och att få loss sina skjutande vingar i främst Pahlmblad och Gaddefors.

Jämtland vill nog fortsätta att nyttja sina stora pjäser Martin och Semple och därifrån bygga sitt anfallsspel. Det skulle vara skönt också om Torbjörn Gehrke kan få sitt lag att hitta rätt i defensiven.

Visst vore det extremt roligt om vi kan få se ett trendbrott i Jämtlands försvarsspel. Sånt skapar självförtroende och stärkande ”vibbar” i laget. Många försvarsstopp är helt enkelt något som vi hoppas få se från Thomas Massamba och kompani i kväll.

– Vi har kört mycket försvarsträning de senaste dagarna. Totalt sett har det varit mycket bra att få träna ihop och sätta grunderna i vårt spel för de spelare som kommit in i laget på slutet, menar Torbjörn Gehrke.

Om vi kommer att få se resultat av det redan nu?

– Träning och match är två skilda saker, men vi har i alla fall haft ett par jättebra träningar med fart och intensitet, menar Jämtland Baskets headcoach.

Torbjörn Gehrke, här i samspråk med Thomas Massamba, har kunnat köra ett flertal nyttiga pass med sitt lag sedan senaste matchen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *