Det här är Bloggens lösning

Hemresan från Södertälje kunde vara roligare. Men Bloggen tror att förlusten och formsvackan kan vändas med rätt ledarskap.

Efter storsegern och storspelet mot Norrköping har Jämtland kraschat.

75-103 mot Borås efter en hemsk fjärdeperiod.

65-71 mot Södertälje där återigen en dassig slutperiod fällde laget.

Matchkvoten är 8-16, placeringen en åttonde.

12 omgångar återstår och rent formmässigt står Torbjörn Gehrkes lag och stampar. Spelet tar inte fart. Rytmen saknas. Bristerna är för många och trepoängsskyttet fortsätter att vara ett problem.

Slutspelsplatsen är i akut fara. Oavsett hur bra Jämtlands lag är på papperet.

Underprestationerna är alldeles för många.

Så, vad måste Jämtland göra för att kunna vända allt mörker till solsken, segrar och prestationer där Gehrke får ut max av sitt lag?

Här är Bloggens lösning:

1. Håll huvudet kallt. Några stora och radikala ändringar är sällan rätt medicin i det här skedet. Kvaliteten är fortfarande mycket hög i laget. Fortsätt att nöta in spelsystemet hos det relativt nykomponerade laget. Fortsätt att jobba med detaljer. Till exempel noggrannheten i offensiven, där ett avgörande syfte är att få ned antalet turnovers.

2. Betona det som är bra. Bygg upp humöret och stämningen med att lyfta fördelarna hos varje enskild spelare och undvik bänkningar efter ett misstag. Besvikelsen och otåligheten hos coacherna får inte gå ut över spelarna i alltför hög grad. Sånt skapar inte rätt miljö för att lyckas.

Vi skulle också fortfarande vilja ha in en tredje coach som kan komplettera Gehrke och Buszka och hjälpa dem i man-man-coachningen, men där hugger vi nog i sten. Vi tror helt enkelt inte att det är möjligt, av olika skäl.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *