Svajigt i Jämtland U

John Pålsson var bäste jämte.

Svajigt och för många misstag.

Både på planen och på coachbänken.

Då föll Jämtland U i match 1 mot Luleå BG med 71-82.

Det av Christer Stjernborg coachade gästerna hade lite mer offensiv skärpa och från fler spelare. Jämtland U ville mycket, men skulle ha behövt några fler bombkastare än John Pålsson, Felix Tandberg Vall och Olle Stumer.

Positivt dock att alla tolv spelare gjorde poäng och bidrog med speltid på fyra minuter och mer. Den biten är viktig för ett lag som Jämtland U.

Vad var bäst denna lördag?

1. Sekvenser i andra och tredje perioden. Tufft försvar och bra skytte banade väg för en snygg vändning och Jämtlandsledning.

2. John Pålsson. Snabb i tanken, bra händer och ett agerande som hela tiden syftade till att komma till avslut. 20 poäng var bäst på banan.

3. Bänkens energi och vilja att göra skillnad.

Apropå Ingemar Nord. Han är en av de mest spännande coacher som kommit fram i Jämtland – någonsin. Genomkunnig, observant, skicklig både på träningsgolvet och som matchcoach. Analytisk och med en känsla när han ska agera och när han ska låta spelet fortgå.

Dessutom utrustad med en nästan osannolik energi – fullt i klass med Torbjörn Gehrke.

Men.

Ingen är ofelbar och ibland gör till och denne 42-åring misstag.

Som till exempel när den fjärde perioden skulle börja. I ett läge där matchen ligger i vågskålen (57-62) ska självklart lagets bästa femma spela. Att få med sig en bra start och få närkontakt i denna viktiga sekvens påverkar ofta resten av perioden.

Då valde Ingemar Nord att bänka… John Pålsson – lagets bäste spelare. Strax därefter, när Luleå BG hade ryckt loss och gjort 4-0, skickades Pålsson in, men det var 1.09 minuter för sent.

”Ingo” har dock en speciell situation. Som utvecklingscoach handlar inte allt om resultat. Utveckling är också viktigt och då går det inte att coacha för seger i varje moment.

Johan Petersen hade hela sex steals och sju assists. Riktigt bra.

Jämtland U-Luleå BG 71-82

Jämtland U: John Pålsson 20, Felix Tandberg 14, Olle Stumer 10, Oskar Alm 6, Erik Danielsson 4, Johan Petersen 3, Cevin Thima Olofsson 3, Tim Nord 3, Nils Axelsson 3, Victor Lilliesköld 2, Mattias Persson 2, Mustapha Hamid 2. Luleås bästa: Jacob Månsson 20.

Returer: 46-43 (Stumer 12).

Assists: 17-15 (Petersen 7).

Steals: 12-16 (Petersen 6).

Turnovers: 22-20.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *