Ingen jubelorkan hos Gehrke

Jämtland Basket tackar sin nya klack efter segern mot Köping. Glädjen är stor, både på och vid sidan av planen. Men Torbjörn Gehrke vill vänta med sina glädjeyttringar.

Den mäktiga vändningen och segern mot serietvåan Köping var fantastisk att beskåda.

Liksom stämningen i ”Bruce Arena”. De 960 åskådarna, inklusive den nya klacken, lät som 2 000.

Det var i sanning en ”magisk” kväll när Jämtland tog sin nionde seger i år.

Torbjörn Gehrke däremot, vill inte ”gå i spinn” efter segern.

– Visst var det väldigt skönt att vinna och visst är jag glad, men vi får inte ”läsa in” för mycket av segern. Vi har inte löst alla knutar än. Spelet är detsamma som i de senaste matcherna, samma tendens, samma dippar med offensiv torka i fyra-fem minuter.

Gehrke säger att segern nog betydde mer för publiken och för massmedia än för honom och laget.

Jämtlandscoachen menar att det är farligt att jubla för mycket efter en förlängningsseger som i måndags.

– Tänk om vi hade förlorat, om Niklas Larsson hade satt sitt sista skott. Då hade det varit samma dystra stämning och då hade ni och andra sagt att den dåliga trenden fortsätter. Det får inte skilja ett skott mellan succe och domedagsstämning.

Gehrke pekar på att hans lag ändå hade hela 17 turnovers och det är den typen av problem som han måste lösa innan han kan börja njuta av basketlivet.

– Vi har inte råd att bli euforiska efter en seger. Det är ungefär som när du har feber och tar en tiopack alvedon och får ned febern. Men det är bara tillfälligt. Snart kommer den tillbaka.

Torbjörn Gehrke trycker på nödvändigheten att göra fler moment rätt. Att tajta till försvaret ännu mer.

– Jag kommer inte att nöja mig förrän vi spelar bättre åt båda hållen och när spelarna agerar som ett lag i längre perioder. Det blir bättre på alla dessa tre områden, men vi måste fortsätta på samma tema.

Publicerat av

Hans Andersson