19:04: Jämtland-Nässjö

Marshall Nelson kan bli kvällens nyckelspelare om Thomas Massamba tvingas avstå matchen.

En klassisk fyrapoängsmatch väntar denna tisdagskväll.

Jämtland, med 22 poäng, mot Nässjö med 20 poäng.

I potten: ett försprång i jakten på en sjätteplats i grundserien.

Det som gör matchen extra raffinerad är lagens formkurvor. Båda två spelar årets bästa basket just nu.

Jämtland börjar hitta rytmen åt båda hållen. Man har bestämt sig för en sorts kompromiss mellan det ”dåtida” högtempospelet och den nya och mer kontrollerade basketen. Det har bland annat resulterat i färre turnovers – lagets akilleshäl efter jul.

Nässjö har blivit trygg i vad man kan och inte kan. Det lite långsamma spelet, med effektivt utnyttjande av USA-trion Russel, Ruffin och Williams. Joakim Källman vill kontrollera tempot och när man lyckas med det, ja, då kommer resultat.

Hos Jämtland finns frågetecken för Thomas Massamba. Hans vänstra häl fick sig en kyss mot Wetterbygden och vid gårdagens träning körde han mest själv.

Är smärtan alltför stor blir det Marshall Nelson som kliver in från start. Det fungerade fint mot Köping och kommer säkerligen att lyckas bra även nu.

Det Jämtland i så fall tappar i försvars-intensitet vinner man kanske i en mer frejdig offensiv.

Bloggens tips: en oviss match där hemmaplan kan spela en avgörande roll. Men också huruvida Jämtland förmår tygla Nicholas Russell.

Årets gratismatch är den sjunde i ordningen och den verkar locka storpublik. Kanske till och med över 1 600 åskådare. Syftet är dock INTE att dra in så mycket pengar som möjligt.

– Grundtanken är att företag ska upptäcka Before-basketen och sprida vår sport. Men också att stödja andra föreningar och organisationer, typ Bassestiftelsen och Surfbukten, säger Erik Westin.

Årets gratispartner är ÖB dam. Stödet gäller inte minst klubbens satsning mot Damligan.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *