19:04: Djurgården-Jämtland

Spel eller vila? Thomas Massamba följer säkert med till Stockholm och kommer nog att testa spel i kväll.

Brännkyrkahallen i Hägersten är dagens resmål för Jämtland Basket. En liten gammaldags tegelhall som sedan starten varit Djurgårdens hemmaborg.

Ett Djurgården med kniven på strupen tar emot ett Jämtland som likt örnen, börjat ”flyga fritt”, med god utsikt under sig.

Fyra raka segrar – varav en efter tidernas bästa insats – och plötsligt svävar Jämtland Basket högt. Utsikten är – precis som för den majestätiska örnen – så mycket bättre. Motståndet ser mindre ut rent fysiskt och självkänslan en helt annan. FOTO: TT

Djurgården ska inte underskattas. I kväll kan laget dessutom ha fyra (!) nya spelare jämfört med senast.

Brandon Barton och Jeremiah Ingram kan vara tillbaka efter skada och nya USA-duon Aaron Williams och Craig Victor är redo om papperen blivit klara.

Fyra potentiella starters och då har Djurgården dessutom Derrick Williams och Lazar Radosavljevic att tillgå. I så fall ett lag som kan hota alla.

Andra uppgifter säger att Djurgårdens styrelse brutit kontraktet med Ingram, allt för att kunna ta in några billigare amerikaner till slutspurten av serien.

Torbjörn Gehrke har säkert förberett sitt lag på hur man ska möta ett till tänderna och till antalet mobiliserat Djurgården. Han har också två scenarion i sin egen uppställning.

Med Thomas Massamba.

Utan Thomas Massamba.

Frågan är hur tre dagars återhämtning och rehab har påverkat hälsenan. I kväll får vi se.

Ett annat problem som har dykt upp är en fotskada på Marshall Nelson. Förmodligen samma typ av skada han hade innan matchen mot Wetterbygden och som nu kan ha förvärrats. Han kan bli borta allt mellan två och åtta veckor.

Makalöst att oturen inte tar slut vad gäller skador i laget. Går det inte att jaga bort det där ”spöket” som orsakar allt?

Jämtland avvaktar med att agera förrän man vet skadans natur.

– En specialist måste få avgöra vad det är. Vi kan ju inte bedöma skador, säger Erik Westin.

Är det en två veckorsskada kommer Nelson att kunna göra comeback mot Luleå, 28 februari. Är det åtta veckor är säsongen nog slut. I så fall är frågan: ska Jämtland ersätta Nelson eller inte.

Besked lär komma nästa vecka.

Oavsett gäller det att trycka på och hålla intensitetsnivån hög i kväll. De senaste matcherna har visat hur viktig den biten är för det totala resultatet.

Om både Massamba och Nelson saknas i matchen kommer ett stort ansvar att läggas på Jaan Puidet och Max Tandberg Vall. Kanske även på Steven Haney som i så fall lär få spela som tvåa en del.

Ps. Kvällens match är den sista innan det två veckor långa landslagsuppehållet.

Publicerat av

Hans Andersson