”Feel-good-känslan” allt starkare

Jordan Semple hittade rytmen och öppningarna i tresekunders. 22+9 är tunga siffror.

Stabilt och övertygande.

Återigen ett väldigt starkt insidespel – med returstyrka och fysisk närvaro från främst Martin och Semple.

Seger i alla fyra perioder och till slut 94-78 mot Djurgården. Starkt med tanke på att det var den tredje matchen på sex dagar.

Jämtland Basket tar sin femte raka och är inne i en av de bästa sviterna under Torbjörn Gehrkes fem och ett halvt år långa tid i ”älgarna”.

Enda orosmolnet är Marshall Nelsons fot.

Är det en stressfraktur?

I så fall är säsongen över. Då behövs det troligen en ersättare. Om ekonomin finns där.

Om inte gäller det att ha tur med marginaler och att övriga guards håller sig friska.

Det bästa vore om Gustav Hansson kan göra comeback om några veckor, men det tror Bloggen blir svårt. Ingen tjänar på att stressa fram en återkomst. Hans tid kommer nog först nästa säsong – när han hunnit bygga upp sig igen och kan börja spela med breda marginaler från risken av återfall i sin opererade rygg.

Nu väntar 14 dagar med nyttig träning för Jämtland. Skön vila däremellan, men samtidigt hårt jobb för scoutingchefen Bo Wagenius, som behöver rita upp en lista på tänkbara EU-guards om Nelsons skada är så svår som befaras.

Nästa fredag eller senast 25-26 februari bör ett besked komma från den röntgen som Nelson ska genomgå. Om skadan visar sig vars allvarlig har Gehrke och kompani tre-fyra dagar på sig att eventuellt fylla tomrummet med en ny EU-guard.

Sedan stänger fönstret.

Ett möjligt scenario kan faktiskt bli att Torbjörn Gehrke presenterar en ny spelare lagom till hemmamatchen mot Luleå, fredag 28 februari (20.04).

– Vi har startat sonderingen, berättar Gehrke som tillägger att man under inga omständigheter kommer att riskera klubbens ekonomi.

Publicerat av

Hans Andersson