Mixad hemmadubbel

Mika Vågström och Moa Edström bidrog i hög grad till ÖB-segern.

Känslorna var minst sagt blandade efter söndagens hemmadubbel för ÖB och Jämtland U.

Damerna vann en nervig batalj med 60-55 mot ett hårt kämpande Lidingö. Moa Edström gladde extra mycket med stor energi, ansvarsfullt agerande och 9+11 i poäng och returer.

– Det var väldigt skönt med vinst, men nervöst i den sista perioden. Vi hade energi genom hela matchen och det bidrog till segern, säger Moa.

Herrarna var två nummer för små mot ett storväxt och erfaret Lidingö. 55-97 säger ju det mesta.

– Det var en motig dag. Vuxna män mot småpojkar. Vi gjorde 30 turnovers vilket är ohållbart, förklarade Ingemar Nord.

Den ende som kom upp i normala siffror och som kunde hota Lidingö var John Pålsson. 21 poäng (5/16 på treorna) är bra. Åtta turnovers mindre bra.

Det fanns ändå en stor plusfaktor för Jämtland U – den tredje perioden. Den vanns med 24-20.

– Vi hade en hög försvarspress och fick ned underläget till 13. Sedan orkade vi inte fullfölja och de gjorde 10-0 på oss, förklarar Ingemar Nord som också var irriterad på att Lidingö ”plockade fruktansvärt många fler returer än oss”.

56-34 i returer och 19-30 i turnovers är siffror man gärna vill makulera så fort det går…

Nu väntar fyra träningspass och sedan ett aptitretande derby mot Sundsvall på söndag. En extra krydda är att Sundsvall – som helt klart utvecklats från i fjol – vid seger kan passera Jämtland U.

Det kan väl aldrig Ingemar Nord och hans lag tillåta…?John Pålsson är femma i poängligan i norrettan. Han snittar 17,8 poäng per match. Pålsson är speciellt vass från trepoängslinjen och skjuter nära tio treor per match (totalt 122 på 13 matcher). Bara Daniel Nilo i Blackeberg skjuter fler från distans.

Publicerat av

Hans Andersson