En tisdag hos Jämtland Basket

Marshall Nelsons fot är i centrum denna vecka. Vad kommer torsdagens röntgenplåtar att visa?

En vanlig tisdag i Jämtland Basket innebär träningar och förberedelser inför nästa veckas ligamatch mot Luleå.

Torbjörn Gehrke och spelarna får en chans att andas ut, få välbehövliga träningar under bältet och finslipa på detaljer.

Parallellt med alla träningar planerar klubbledningen även för det scenario som kan inträffa om Marshall Nelsons fotskada visar sig vara av svårare art.

Det var bestämt en magnetröntgen för Nelson under onsdagen i Stockholm, men den har skjutits fram till torsdag.

– På fredag vet vi förhoppningsvis mer, säger Gehrke.

Fredag är 21 februari. Då är det åtta dagar kvar till dess att värvningsfönstret stänger. Jämtlands klubbledning skissar förstås på exakt vad som behöver göras utifrån de scenarion som uppstår när besked kommer.

Alternativen är flera:

1. Skadan är av lättare art och Nelson kan vara tillbaka inom några veckor. I så fall lär Jämtland sitta lugn i båten.

2. Skadan är svår och kräver många veckor eller kanske månader att läka. Då kan det finnas möjlighet att värva en korttidsersättare för resten av grundserien och slutspelet. Men bara om ekonomin tillåter.

3. Om skadan är svår och om ekonomin sätter stopp blir det till att gnugga på utan en back up-guard. Då får Torbjörn Gehrke lita till Massamba, Puidet och Max Tandberg Vall – och hoppas att alla håller sig krya resten av säsongen.

4. Det finns också ett annat drömscensrio. Att Gustav Hansson återhämtar sig rekordsnabbt och får tillåtelse/vågar göra comeback lagom till slutspelet.

På fredag kan en fingervisning komma.

Publicerat av

Hans Andersson