Jämtland Basket i Boulehallen

Tajming, känsla och koncentration. Jaan Puidet avslöjar att det även bor en boulespelare i honom…

En prestigefylld tremannatävling stod på schemat för Jämtland Basket på onsdagskvällen. Truppen med ledare var inbjuden till Östersunds fina boulehall, som finns i LT:s gamla tryckeri.

Kenth Staaf, trogen åskådare på Jämtlands basketmatcher och en av länets bästa boulespelare, stod för inbjudan. Staaf var också tävlingsledare för kvällen.

Bloggen var på plats och vi måste erkänna att det var en väldigt speciell känsla. Just i de här lokalerna började vi nämligen vår journalistiska bana, hösten 1979. Då som sportmedarbetare på dåtidens uppstickare LT.

Dagens mycket fina boulehall var gårdagens tryckeri och trycksal. En plats med mängder av minnen.

och samma sak kan sägas om Thomas Massamba. Den här bilden skulle kunna användas i en skolbok för att lära ut hur man ska släppa ett bouleklot. TM gjorde sannerligen ett imponerande intryck.

Det sägs att det fanns två obesegrade spelare innan onsdagens tävling. Båda står till höger och lystrar till namnen Erik Westin och Nils Johansson. Till vänster är kvällens riktige boulekung, Kenth Staaf.

Jordan Semple, Oliver Gehrke, John Pålsson och Steven Haney följer koncentrerat händelserna på bouleplanen.

Se där! En amerikansk boulelirare med känsla och fokus. Wayne Martin verkar även kunna hantera mindre bollar.

RT Guinn hittar rätt med sitt bouleklot. Något annat är förstås inte att tänka på för en lagkapten med bollkänsla.

Kenth Staaf var en av länets bästa fotbollsspelare under sin karriär i IFK Östersund. Sedan blev han ledare i Frösö IF. Därefter kom den stroke som kom att förändra livet. Staaf kämpar dock på och det på ett berömvärt sätt. En del i hans nya liv är boulesporten – där han på kort tid blivit en av länets främsta.

…och så har vi vinnarna: Erik Westin, Kenth Staaf och Nils Johansson. Kraft, känsla och koncentration. Det var dagens segerrecept.

Publicerat av

Hans Andersson