Där satt den

Thomas Massamba ”slår” Pelle Larsson i duellspelet.

Äntligen kom den.

Segern.

Mot Luleå i grundserien.

91-71 är dessutom siffror som man inte skojar bort. Inte heller otroliga 30-10 i den sista perioden.

Det som var mest imponerande?

Försvarsspelet. Formidabelt. Jämtland höll till exempel Brandon Rozzell på fem poäng i första halvlek.

44-25 i returkampen är sensationella siffror.

Liksom 19-0-rycket i andra halvlek.

1 700 saliga hemmasupportrar njöt i fulla drag av den fantastiska underhållningen. Ja, underhållningsvärdet denna fredagkväll var 10/10.

Steven Haney hade en jobbig kväll i skyttet, men kompenserade det med ett uppoffrande arbete i försvar.

Från den som alltid proffsiga presentationen av spelarna, via allt son Bruce The Moose gör för att stimulera och glädja publiken till själva matchen.

Att gå på basket i Jämtland har blivit en verklig ”innegrej”. Eller som en åskådare sa:

– Min fru går nästan aldrig på sport, men basket älskar hon. Och det är framförallt Bruce som lockar henne, sa en man och skrattade gott.

RT Guinn fyllde protokollet med 14 poäng, 5 returer och 1 assist.

Peter Öqvist lämnade ”Bruce Arena” som förlorare. Det smärtade förstås.

Efter fredagens fantastiska match lär intresset hos gemene man (och kvinna) nog öka ännu mer. Fortsätter det så här är ”Bruce Arena” för liten.

Modestas Kumpys – vilken debutant. Storstilad från start till mål.

En spelare som kanske njöt mer än andra av inramningen var Modestas Kumpys. Eller ”Mody Kompis”, om vi får förära honom ett enklare smeknamn.

Redan när han äntrade planen i första perioden fick han rungande applåder. Stödet blev inte mindre under matchen. Kumpys tog för sig på ett extraordinärt sätt.

Vi kommer speciellt ihåg en sekvens i första halvlek då han helt sonika stjäl bollen för Quinton Upshur vid mittlinjen. Han springer i full fart utanför linjen, smaskar till bollen och rusar ikapp den. Upshur kommer tillbaka, men ”Mody” gör en väl avvägd fotisättning där han bryter sig loss och lägger i bollen.

Vilken sekvens.

Det blev totalt 19 poäng, 4 returer, 3 assists och 2 steals.

Jämtlands nye guard satt och formligen myste där på presskonferensen. Han och Jordan Semple var de två inbjudna spelarna och anledningen var förstås deras storspel.

– Publiken var otrolig. De var vår sjätte spelare. Med ett sånt stöd blir man typ 20 procent bättre, menade Modestas och tillade:

– Jag spelar basket för publiken. De betyder allt för mig. Vad är det för mening att lira inför en tom arena, förklarade han.

När Jordan Semple är på humör är Jämtland ofta väldigt bra. Så också denna gång.

Puidet och Semple. En viljestark arbetsmyra med försvar som bästa märke respektive en smart offensivkraft med returstyrka.

Thomas Massamba växlar successivt upp på alla sätt. Landslagsguarden var oerhört frenetiskt och intensiv och briljerade med ett fantastiskt försvarsspel.

Att göra precisa och snabba ”High five” är en av de bästa egenskaperna hos Bruce The Moose. Jämtlands maskot har blivit en särklassig publikfavorit.

Wayne Martin hittade inte sin sedvanliga rytm framåt och stannade på 6+2 samt 3 assists. Hans försvarsspel var dock riktigt bra. Fysiskt och intensivt. Här mot Axel Nordström som aldrig kom loss.

Jaan Puidet kunde också ha fått plats på presskonferensen. Hans enorma arbete i försvar och styrka i offensiven var avgörande för segern. 8 poäng, 8 returer och 7 assists på 31 minuter.

Estländaren checkade ut med 21 i plus/minus-statistiken – näst bäst efter Justin Gordon.

Gordon, ja. Han gjorde sin bästa match på länge. 13+5 och 3 assists.

Publicerat av

Hans Andersson