Tung lördag

En formstark Olle Stumer var återigen bästa kortet i Jämtland U…

… medan Mika Vågström var en ljuspunkt i ÖB.

Lördagen 29 februari blev en minst sagt dyster dag för ÖB och Jämtland U.

Förlust för båda lagen.

Elena Popkeys lag föll mot ett formstarkt Djurgården med 59-65 och Ingemar Nord fick se sitt unga lag bli utspelat av Ockelbo med hela 56-107.

– En riktig stjärnsmäll. Vi var med i första perioden, men sedan började de springa på oss och satte även en hel del treor, kommenterar ”Ingo”.

De enda som riktigt kunde mäta sig med serietvåan vad Olle Stumer och Felix Tandberg Vall. Det hade behövts lite mer tuffhet och kvalitet.

John Pålsson är normalt en högklassig kraft, men han hade en jobbig dag, med foulproblem. Guardduon Johan Petersen och Oskar Alm skulle också ha kunnat gjort skillnad, men de saknades.

Peterson var upptagen av arbete, medan Alm helt sonika har slutat. Alltid trist när unga spelare tappar glöden och lägger av.

Alms avhopp bör dock inte såra Jämtland U alltför mycket. Flertalet unga och hungriga guards är på väg upp. Tim Nord är en och där bakom finns det ännu fler.

– Vi har flera lag på pojksidan, bland annat Jonnys (Ibrahimson) grabbar. Det ser bra ut. Med de nya utlänningsreglerna i ligan blir det också ännu viktigare att fostra egna spelare, menar Ingemar Nord.

Olle Stumer och Felix Tandberg Vall får alltså plus från gårdagen.

Stumer spelar helt klart sin bästa basket just nu. 25 poäng och 16 returer och ett aggressivt spel bådar gott. Hans snitt på 18,6+13,3 är väldigt fina siffror.

Det märks att 20-åringen mer och mer har ”landat” i Jämtland och svensk basket. Han verkar trivas med basketlivet och den harmonin avspeglar sig på planen. Bloggen tror att det finns ett par nivåer till hos Stumer och det skulle vara väldigt roligt om han ville ta ytterligare något år hos ”älgarna”.

Tandberg Vall stannade på 18+4. 24-åringen har tydliga kvaliteter och det är återigen mycket glädjande att han är tillbaka i Jämtland U.

När han är på humör kan han göra skillnad i många sammanhang. Det viktigaste är kanske inte att han kopierar lillebror Max och satsar mot ligan utan att han verkligen trivs med sin basket.

Jämtland U avslutar division 1-säsongen med hemmamatch mot Blackeberg på söndag och bortadubbeln mot Alvik och Akropol, 14-15 mars.

Sedan börjar planeringen för nästa säsong. Men redan nu kan vi konstatera att Ingemar Nords lag svarat för en med beröm godkänd insats.

– Det har varit klart bra. Vi har tagit flera fina skalper, säger ”Ingo”.

ÖB:s totalbetyg blir inte lika bra. Åtminstone inte utifrån målet i höstas. Alla skador och ”strul” med utländska spelare har påverkat negativt. Truppen har tunnats ut på ett oroväckande sätt och mot Djurgården fanns bara åtta spelare ombytta.

Nu väntar en vår och sommar med planering, rekrytering och jobb för att stärka upp organisation och ekonomi.

– Vårt mål är att bli bättre på alla plan och gå till Final Four nästa år. Det betyder i så fall att vi har har chans på damligan, menar Hans Vågström i damstyrelsen och tillägger att publikintresset finns för ÖB.

– Vi hade 300 åskådare på vår publikmatch nyligen, vilket är ett bra tecken.

Fokus nu är att förstärka med ambitiösa och bra svenska spelare. Kanske Moa Lundqvist om hon vänder hemåt från collegestudierna i USA. Kanske även Elsa Paulsson Glantz, om hon får ordning på sitt knä.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *