Elvbo hem till Östersund

Danielle Elvbo, här med Isabelle Edholm, vänder hem till Jämtland.

Damligasäsongen är slut. Luleå får SM-guldet utan slutspel. Därmed tappar Umeå chansen att försvara sitt mästerskap från i fjol.

– Verkligen trist. Vi hade precis fått ihop laget och jag tror att vi skulle ha haft en väldigt stor chans att gå långt, säger Danielle Elvbo.

Den IFK Litfostrade guarden tycker att förbundet gör rätt som avslutar säsongen.

– Helt rätt när alla andra ligor gör det. Man får följa experternas råd.

Nu väntar en ovanligt lång försäsong, med mycket grundträning. Danielle kommer att köra en hel del på egen hand, i Jämtland. Inom kort går flyttlasset tillbaka till Östersund.

Här ska hon jobba, träna och fundera på framtiden.

– Alla dörrar och alla alternativ är öppna. Jag har inte beslutat mig för vad jag ska göra, säger hon.

Ett förslag är att följa den basketspelande pojkvännen utomlands för spel. Ett annat förslag är att stanna i Umeå och spela vidare i Damligan. Eller också flyttar hon hem till Jämtland och gör comeback i ÖB.

– Jag ska i alla fall börja med att söka jobb i Östersund. Jag har lägenhet där och nu måste jag arbeta på något sätt, säger hon och berättar hur skönt det ska bli att få komma ut i arbetslivet.

Idealet vore att arbeta halvtid med något lag och ägna den andra halvan åt att spela basket.

Helst vill Danielle jobba som fystränare, det yrke hon utbildar sig för. Med endast en C-uppsats kvar är hon riktigt nära att avsluta sina studier. Såvida hon inte tar ytterligare en sväng och bygger på med bland annat pedagogik.

En annan faktor att fundera på är hur kroppen mår framöver. Båda knäna är sargade, liksom ett finger. Det ger smärta och problem med rörligheten.

Operationen på det ena knäet hjälpte, men smärtan finns ändå där i vissa lägen. Danielle funderar om det helt enkelt blir för stor belastning att spela i Damligan.

Då kanske ”Kricke” (Blomgren) ringer och vill värva dig till ÖB?

– Haha! Det är inte omöjligt. I så fall får jag ta det i beaktande.

Danielle Elvbo i ÖB-dressen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *