Westin kvar i BKV-stolen

Sören Westin kvarstår som ordförande i BKV.

Sören Westin fick förnyat förtroende som ordförande när Basketkorgens Vänner höll sitt årsmöte.

Den mångårige och slitstarke basketprofilen – som även är ordförande för Svenska Basketligan – fortsätter att leda en förening som mer och mer blivit en viktig länk för Jämtland Baskets SBL-lag.

– Jag tycker att vi växer i betydelse. Det är kanske inte så mycket pengar som vi alltid bidrar med om man jämför med lite större sporter, men i basketmått är det ganska bra.

Det finns även andra faktorer som BKV ger viktiga bidrag med. Lite mer mjuka värden.

Gemenskapen, sammanhållningen och trivseln är saker som uppskattas mycket av medlemmarna, men även av de som kommer i kontakt med stödföreningen till Jämtland Basket.

– Med alla våra aktiviteter och vårt engagemang blir vi lite som en familj. Vi pratar, umgås och hejar på klubben. Det här skapad en viktig gemenskap mellan oss alla och jag tror också att det bidrar till klubbens stabilitet.

Årsmötet hölls på en passande plats – Sporthallens café. Eller cafet i Bruce Arena.

Jämtland Baskets populära maskot är ju också en ide och någon som växer i betydelse.

Bruce The Moose har i dagarna till och med fått ge namn till nästa veckas SM-kvartsfinal mot Köping. Förvisso fingerad kvartsfinal, men ändå.

Apropå årsmötet; tio-tolv personer fanns på plats och de var placerade vid bord med flera meter mellan sig – och med handsprit i lokalen.

– Vi tog direktiven på allvar för att hindra smittspridning, berättar Sören Westin.

Den nya BKV-styrelsen är bred och omfattar nio personer – precis som i fjol. Fleråriga duon Kjell Gisterå och Lars-Ove Lundeteg kliver av efter troget och energiskt jobb och de ersätts av två något yngre förmågor.

Johnny Gavelin och Torbjörn Hallqvist tar plats i styrelsen. Även dessa två är tvättäkta och hängivna basketsjälar med stor lidelse för Jämtland Basket och dess välmående.

Årsmötet tog också beslut att fortsätta med den populära satsningen på en årlig BKV-spelare. Den iden har blivit en formidabel succe, med bidrag på totalt nära 500 000 kronor som alltså gått till att delfinansiera de två spelare som BKV själv har utsett

2018/19 föll valet på Adam Rönnqvist och i år var det Jaan Puidet.

Vad gäller de regelbundna BKV-luncherna varannan fredag måste de skjutas upp tills vidare. Fredagens träff med Elena Popkey är alltså inställd.Orsak: Coronakaoset.

– Vi klarar helt enkelt inte att följa de rekommendationer som finns eftersom vi har många äldre med i våra samlingar. Av omtanke till dessa personer ställer vi in våra samlingar, förklarar Westin.

BKV-basen har genom åren insett att dessa lunchträffar fyller en icke oviktig funktion, som ett mer mjukt värde för alla intresserade.

– Vi har en enormt stor behållning av dessa luncher. Kanske speciellt de som inte är uppvuxna med eller har varit med under den tidsperiod som vi har haft basket i länet. Genom våra gäster får vi kunskap om många klubbar, spelare och ledare som varit eller är skriva. Det är en stor skatt att hälla ur.

Resultatet av att driva en förening som BKV, som till sin form mycket väl kan vara unik i svensk Basket, kan ses på flera sätt. Inte minst ur rent trivselperspektiv.

– Med alla våra aktiviteter och vårt engagemang blir vi lite som en familj. Vi träffas, umgås och hejar på klubben och det här skapar en viktig gemenskap mellan oss alla. Det bidrar också till klubbens stabilitet, tror Westin.

BKV har i dag cirka 100 medlemmar, en siffra som varje år växer med ett mindre antal. Nästa projekt är att få ännu fler medlemmar att bära BKV-spelarens matchlinne.

– Det skulle skapa mer av supporterkänsla på matcherna, avslutar Sören Westin.

Här är den nya styrelsen i BKV:

Ordförande: Sören Westin. Övriga ledamöter: Bill Gällman, Eva Axstål, Håkan Flodin, Björn Persson, Bo Wagenius, Birgitta Svanberg, Johnny Gavelin, Torbjörn Hallqvist.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *