Djurgården kan bli kvar

Djurgården har cirka 30 dagar på sig att uppvisa en ekonomi och en organisation som håller för ligaspel.

Det kan bli ligaspel i lilla Brännkyrkahallen även nästa säsong.

Djurgården får nämligen en chans att bli kvar i SBL.

Anledningen: varken Fryshuset eller något annat topplag i Superettan har ekonomi eller organisation för att flyttas upp i Basketligan.

Det finns dock ett avgörande krav på Djurgården. Klubben måste visa att man har muskler nog för spel nästa säsong. Senast 30 april vill förbundet/SBL ha ett svar på det.

Samtidigt berättar tävlingschefen Olle Lunden (på en fråga från VK-bloggaren Peter Hegethorn) att det kan bli aktuellt med några Corona-relaterade förändringar i Ligan.

En minskning av antalet domare från tre till två och ett reducerat antal omgångar från 36. Båda ändringarna är alternativ för att ekonomiskt kunna underlätta för klubbarna.

Det som händer nu är säkert att arbetet kommer att intensifieras i Djurgården. De närmaste 30 dagarna blir avgörande för om Stockholmsklubben kan övertag SBL-ledningen att man har vad som krävs. Vi tror framförallt att det handlar om att säkerställa en ekonomi som klarar en säsong.

Annars blir det en liga med nio lag – vilket förstås vore djupt olyckligt.

Där bakom ser dock Superettan ut att bli den starkaste hittills. Ursprungsförslaget är att serien utökas från 9 till hela 13 lag nästa säsong.

Fyra division 1-lag flyttas upp – Uppsala, Ockelbo, Kalmar och Marks BG.

Publicerat av

Hans Andersson