Grattis, Thomas Massamba

Jämtlands försvarsgeneral fyller år.

I dag säger Bloggen ett stort grattis till Thomas Massamba. Jämtland Baskets pointguard fyller 35 år.

Det är en fin ålder för en basketspelare. Då har man samlat på sig mängder av värdefull erfarenhet och vet hur man ska träna, spela och förbereda sig.

Thomas Massamba är, precis som RT Guinn, ett proffs uti fingerspetsarna. Seriös och noggrann och med en inställning som är ett föredöme för yngre spelare. Hans största kvalitet är helt enkelt den mentala aspekten.

Därför kan Jämtlandsguarden mycket väl fortsätta några år till på högsta nivå. Om det sedan blir i Jämtland eller i någon annan klubb återstår att se.

– Alla spelare från årets trupp är aktuella till nästa säsong och vi har ett par ”gubbar” som vi jobbar på. Det kan bli klart i närtid, sa Pecka” Johansson tidigare i veckan.

Jämtland Baskets klubbdirektör berättar att arbetet fortskrider på alla fronter.

– Vi jobbar parallellt med spelare och den nya coachstaben. Det är inte omöjligt att vi redan har lämnat anbud till vissa, säger han lite hemlighetsfullt.

Coachfrågan – hur optimistisk är du?

– Jag är rätt övertygad om att vi kommer att hitta rätt.

”Pecka” tror dessutom att det är lite av klubbarnas marknad just nu. Det osäkra läget i samhället och i sportens värld kan göra att både spelare och ledare väljer att acceptera ett kontrakt för att säkra upp ett jobb.

Hur det än blir med Thomas Massamba nästa säsong vill Bloggen i alla fall önska honom en riktigt fin födelsedag denna lördag.

Den tuffa trion och den med störst rutin i årets Jämtland Basket. Jaan Puidet, 28, Thomas Massamba, 35 och RT Guinn, 39.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *