Tavrion Dawson först ut

Steven Haney, Tavrion Dawson och Jordan Semple.

Det har viskats och tasslats en tid. Basketfolk med insyn har sagt att avtalet i princip varit klart.

Under fredagen blev det officiellt.

Tavrion Dawson stannar i Jämtland Basket.

Beskedet är förstås en jättenyhet. Lagets bästa spelare på försäsongen, den som skulle bli den stora matchvinnaren, väljer att återvända till sitt Jämtland.

– Vi såg ju Tavrions kvaliteter på förssäsongen, där han med sitt kompletta forwardsspel kändes som väldigt modern. Han var då definitivt en nyckelspelare och en anledning till att vi kände stor optimism, förklarar ”Pecka” Johansson i ett pressmeddelande.

På grund av den hjärtskärande fotledsskadan i premiärmatchen blev det inget mer spel. Bara tråkig rehabträning. Nu har dock läget ljusnat. Dawson har börjat löpträna och siktar på spel i någon Sommarliga i USA eller Kanada.

Sedan ska han vara redo för Den Stora Revanschen i svenska Basketligan.

– Jag är jättetaggad att komma tillbaka till Östersund. Klubben har gett mig så mycket kärlek och respekt kring min skada och rehabilitering. Jag längtar efter att få komma tillbaka i 100-procentig form, visa fansen vad jag kan och göra staden stolt, säger han.

En Dawson i toppform skulle vara en av d bästa spelarna i ligan. Det visade han i augusti och september. Hans insatser på träningarna i ”Bruce Arena” imponerade stort, men ännu mer imponerande var det han visade i träningsmatcherna.

23-åringen gjorde poäng och tog returer på ett sätt som ingen annan i laget. Allt kom så naturligt. Drivarna mot korgen, trepoängsskyttet, ja, hela rörelseschemat andades klass.

Med honom i laget fick Torbjörn Gehrke den där fokuspunkten och matchvinnaren som kunde göra skillnad. Låt oss tro att Tavrion Dawson återfinner den formen i sommar.

Dawson var en av de sista utlänningarna som lämnade årets Jämtland Basket. Han och Jaan Puidet åkte hem ungefär samtidigt.

Kanske kommer även Puidet att återvända i augusti. Kanske som nybliven ”hemmafostrad spelare” efter fyra säsonger i Jämtland. Klubben ska i alla fall ansöka om det.

– Den chansen är inte så stor, men Jaan kan ju komma tillbaka ändå (som en av fyra utlänningar), säger ”Pecka” Johansson.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *