Hyllningen av Kjell Gisterå

Kjell Gisterå, i mitten, kommer att hyllas i kvällens fiktiva SM-kvartsfinal. Han var i många år en av de viktigaste och mest lojala ledarna i Jämtland Basket, med ett stort engagemang. Både på läktaren och utanför själva arenan.

Jämtland Basket har sorg.

Kjell Gisterå är död. En av klubbens mest långlivade supportrar, ledare och engagerade personer och inte minst arkitekten till nya Sporthallen, avled i förra veckan. Kjell gick bort efter en flerårig och hård kamp mot sjukdom.

Det gör ont i hela kroppen. I hela basketfamiljen. Kjell Gisterå var en självklar del av den grupp människor som drev Jämtland Basket framåt. Han var en naturlig del av läktargänget, ett stöd i med och motgång. Aldrig neutral, alltid med Jämtlandshjärtat bultande på insidan.

Han ömsom satt och stod på läktaren, hejade och skrek med sin skånska dialekt och levde med. Den vanligtvis så stillsamme och korrekte Kjell bytte lite av skepnad när han iklädde sig sina ”basketögon”. Då blev han en äkta supporter, som kunde ropa högt, fräsa ifrån och fångas av sportens dramatiska skiftningar.

Den sista gången som Bloggen träffade honom var inte alls så länge sedan. Vi stötte plötsligt på varandra utanför en affär i Östersund. Självklart diskuterade vi basket och de senaste händelserna i Jämtland. Skador, nyförvärv och framtida förhoppningar.

Kjell hade energi i rösten, engagemang i blicken. Vi utbytte åsikter och var överens om att något positivt var på väg att hända med Gehrkes gäng.

När vi lämnade varandra hade jag ingen aning om att det skulle vara den sista gången vi sågs.

I dag har vi bara minnen kvar. Men väldigt goda minnen. Kjell Gisterå var en sann hedersman. Mycket skicklig och prisad i sitt yrke. Han var pålitlig och sann, med värme och integritet. Han var en person som man är tacksam för att ha fått lära känna.

Jämtland Baskets beslut att tillägna och hedra Kjell med att spela kvällens SM-kvartsfinal i ”Gisterå Garden” känns perfekt.

Det vore förstås lämpligt om det dessutom kunde bli nytt publikrekord – alltså över 1 700 åskådare.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *