Läget i Wetterbygden

Wetterbygden, här i form av Adam Rönnqvist, på besök i ”Bruce Arena” i Jämtland. Nu kämpar klubben hårt för att kunna komma till spel ett tredje raka år i SBL.

Succeklubben Wetterbygden kämpar just nu hårt för att hålla näsan ovanför vattenytan.

Efter två imponerande säsonger, där man med råge har lyckats etablera sig i både SBL och Damligan, har man seglat rakt in i stormens öga.

Det ekonomiska läget är oerhört tufft, något som sportchefen Dennis Aulander bekräftar för Bloggen.

– Om vi hade behöver ta besked ”på stående fot” hade beskedet tyvärr inneburit att vi tvingats avstå spel i SBL, berättar Aulander.

Just nu är dock Smålandsklubben inställd på att kriga sig igenom svårigheterna. Utgångsläget är att man ska komma till spel i höst.

– Ja, faktum är att vi fortfarande är anmäld till nästa års upplaga av SBL. Anledningen till detta är för att vi fortfarande inte känner till de fullständiga villkoren kring deltagande, kommenterar Dennis Aulander.

Klubbens störsts basketprofil alla kategorier (Aulander var landslagsman och SM-guldvinnare i Plannja och en fantastisk skytt) törs ändå inte säga något definitivt i frågan.

– Exakt hur lång tid det tar innan vi (och alla andra) får kännedom om detta med villkoren är svårt att sia om, säger han.

Notera att klubbdirektör i Wetterbygden är Thomas Ekström. Han har haft titeln sedan i augusti 2018.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *