Dahlin och ÖB gnuggar på

Stina Dahlin och övriga ÖB har börjat arbetet inför nästa säsong. Träning och truppbyggande står högst upp på dagordningen.

ÖB:s division 1-lag trummar på så gott det går i dessa kaotiska tider. Både med egen träning och med lagbygget.

– Vi har använt tiden i vår för att rekrytera inför nästa säsong och försökt hitta de som på bästa sätt kan passa in i vårt program, berättar headcoachen Elena Popkey.

Huruvida ÖB har gjort klart med några nya spelare är ovisst. Popkey vill inte avslöja det än.

Själva träningsbiten fortsätter. Eller ska vi säga att det är försäsongen som har startat så sakteliga. Med Popkey som ledare har ÖB gått igång med en träning som syftar till att utveckla enskilda spelare på ett speciellt sätt.

– Vi har kört träningar med en till två spelare i taget så att de kan få specifika övningar som är fokuserade på deras styrkor och svagheter.

En av de spelare som finns med och gnuggar i träningshallen är Stina Dahlin – fjolårets bästa ÖB-spelare och en av de absolut främsta i hela division 1. Hon tycker det är skönt att vara igång.

– Ja, eftersom jag är nästan helt i karantän då mina studier sker hemifrån, är träningarna typ den enda anledningen jag har att gå ut. Men jag mår i alla fall bra så det är jag glad för, menar hon.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *