Besked om kompensationen

Jämtland och Södertälje är två av många basketklubbar som inväntar beskedet från RF.

Tidigast på fredag kommer Jämtland Basket och övriga basketklubbar i Sverige att få besked om regeringens utlovade stödpaket.

RF har tidigare fått veta att man kommer att tilldelas 500 miljoner kronor för det bortfall som pandemin har skapat.

Däremot är det fortfarande oklart hur mycket det olika förbunden ska få. Till exempel Basketförbundet.

Johan Stark, generalsekreterare i basketförbundet, är mycket spänd inför det kommande beskedet. Ja, det är först när den informationen är på plats som basketledningen kan börja planera mer i detalj.

– Det stämmer att det är på fredag som är sista ansökningsdatum (för kompensationspengarna). Däremot vet jag inte när vi kommer att få ett förhandsbesked, men vi kommer så klart att jaga på så mycket vi kan, menar Johan Stark.

Vad gäller Jämtland Basket handlar det om ersättning för förlorade intäkter i samband med det uteblivna slutspelet. För andra klubbar, som Södertälje och Högsbo, är det även stora cuper (Scania cup och Basketfestivalen) som man söker kompensation för.

Dessa två klubbar har enligt uppgift tappat totala intäkter i flermiljonklassen. Jämtland Baskets bortfall är inte lika stort.

Klubbens ordförande Erik Westin har tidigare berättat att det i sammanhanget skulle betyda väldigt mycket att få en kompensation på åtminstone runt 200 000 kronor.

Publicerat av

Hans Andersson