Jakten på Rönnqvist

Klubbarna köar efter Adam Rönnqvist.

Jämtland har anmält intresse, liksom Luleå och nu ställer sig också Norrköping i kön.

Bloggen skulle heller inte bli förvånad om även Borås, i smyg, har kontaktat den 29-årige Adam Rönnqvist. Speciellt om Elvar Fridriksson lämnar för en större utmaning.

Många klubbar vill ha Adam Rönnqvist i sitt lag. Den förre Jämtlandsguarden verkar helt klart vara den hetaste svenska spelaren just nu.

– Jag är absolut intresserad säger Rönnqvist till NT om Norrköpings intresse.

Coachen Mikko Riipinen berättar till Peter Lindvall på samma tidning att parterna för samtal, men att ännu inget kontrakt finns på bordet.

Målet för Dolphins verkar vara att bygga en helsvensk guardsida med Rönnqvist, Tim Schuberg och nyförvärvet Felix Terins.

Hos Luleå vill man nog återigen pussla ihop Rönnqvist med Brandon Rozzell. I så fall får man säkerligen ligans vassaste guardpar.

Vad Adnan Chuk i Jämtland tänker om sin guardbesättning är svårt att veta. Den frågan har vi inte ställt än. Klart är i alla fall att nye Anes Zekovic är rekryterad som andreguard, även om han också kan hantera en roll som small forward.

Om Chuk väljer att ersätta Gustav Hansson med Adam Johansson har han två platser fyllda.

Vem ska då bli försteguard?

eller sneglar Jämtland mer mot Thomas Massamba?

Thomas Massamba?

Ja, varför inte. TM är en fantastisk spelare, en fantastisk ledare och en trygghet på många områden. Okej, han har inte den offensiva talang som Adam Rönnqvist, men han har ett försvarsspel som håller högsta klass och en förmåga att vara coachens förlängda och lojala arm på banan. Med honom skulle Jämtland få ett formidabelt kraftcentrum.

Dessutom kanske en spelare som är redo att skriva ett flerårskontrakt. Något som Adnan Chuk eftersträvar i sin ambition att bygga på lång sikt.

Med Rönnqvist får Jämtland en vass skytt, en skicklig duellspelare och en oblyg matchvinnare. Något av en improvisatör.

Eller vill Adnan Chuk avvakta och hitta en högklassig amerikansk guard (som faktiskt kan vara klart billigare än både Massamba och Rönnqvist)?

Alla tre alternativ lär kunna vara möjliga.

Bloggen säger så här: Massamba och Rönnqvist har sina speciella spetsegenskaper och skulle kunna göra oerhörd nytta.

Men.

Om Adnan Chuk får nys på en spännande USA-guard a la Teyvon Myers – då…

En av Bloggens absoluta favoriter.

Publicerat av

Hans Andersson