”Ingo” laddar för ny division 1-säsong

Ingemar Nord.

Vid sidan av hårdsatsande Jämtland Basket laddar även Jämtland U för en ny säsong. Även om det är tidigt än har man börjat att träna och planera.

– Vi har fått ett första utkast till spelprogram. Sista maj ska svaren från klubbarna vara inne. Det handlar bland annat om svar på halltider och så, menar Ingemar Nord.

Precis som SBL kommer division 1 norra att börja senare än normalt. Preliminärt datum är 23-24 oktober. Jämtland har lottats hemma i premiären. Motståndare är Sundsvall, vilket förstås känns extra skoj.

Ett ”derby” redan i starten är en passande aptitretare.

Tyvärr är det bara nio lag med i årets norretta, vilket betyder 16 matcher.

– Det är för lite, tycker Ingemar Nord.

Den populärare headcoachen är i alla fall laddad för en ny säsong med sina unga talanger. De flesta om inte alla verkar fortsätta. ”Ingo” överväger också att plocka upp några yngre spelare från lagen födda 2003-05.

Hur kör ni just nu?

– Vi kör två pass i veckan. Det är lite blandat med spelare. Jag, Doremus (Bennerman) är med, Serabilo (Boucari) och RT (Guinn), men även ”Danne” och Adam (Johansson). Sedan en del division 1-killar.

Träningarna hålls i Östbergshallen på Frösön. Sporthallen (”Bruce Arena”) Östersund är också öppen och där bedrivs en del träningar. Det är Wiktor Buszka som leder dessa pass, som främst är inriktade på teknik.

Publicerat av

Hans Andersson