”Jag älskar ju Jämtland”

Kärleken består. Trots allt.

Jämtland Basket gjorde allt man kunde.

Man pressade sig till det yttersta och presenterade ett mycket flott flerårskontrakt.

”Älgarnas” vilja och ambition var helt klart väldigt stor i jakten på Adam Rönnqvist.

Hade han enbart fokuserat på sig själv skulle han kanske ha sagt ja till Adnan Chuk och Jämtland Basket. Men till slut blev det ett familjebeslut.

Närheten till föräldrar och svärföräldrar övervägde. Den nyfödda dottern Vera fick stå i centrum. Möjligheten till barnvakt och relationen med nära och kära övertrumfade Jämtland Baskets bud.

Väldigt trist för Chuk och hans lag, för att inte tala om alla suppportrar som kom att älska Adam Rönnqvist och hans fantastiska offensiv under tiden i Jämtland.

Adam Rönnqvist erkänner också svårigheten han ställdes inför när Jämtlands fina bud låg där på bordet.

– Det var ett svårt beslut. Jag älskar ju Jämtland, säger han till Bloggen.

Ändå kan vi inte annat än respektera Rönnqvist när han lät familjefaktorn till slut avgöra.

– Det känns som ett väldigt bra beslut, speciellt så här en vecka efteråt. Men det var svårt. Jag älskar ju Jämtland och när de dessutom erbjöd ert bättre kontrakt, då blev det svårt, säger han.

Hur kommer då Adnan Chuk att gå vidare för att hitta en kapabel pointguard?

Ja, vi vet att han gärna vill ha svenska spelare och speciellt så här i början av lagbygget. Men verkligheten är att det inte precis vimlar av svenska guards – som dessutom är lediga och som skulle vilja spela i SBL.

Spanienproffset Olle Håkansson är förstås utesluten av flera skäl.

Charles Barton J:r gjorde en kort sejour i Djurgården i vintras och han är förstås riktigt bra, men troligen inte rätt spelartyp för Jämtland.

Jonathan Persson i Södertälje är en klart habil guard. Metodisk, välskolad och med en förmåga att leda ett lag som vill nå SM-final. Person känns dock tyvärr för grå, för lite dynamisk i sin spelstil. Bloggen tror heller inte att en sån inrotad storstadskille vill lämna sin hemmiljö för en flytt ut på landet (av samma anledning lär det vara väldigt svårt att locka Alexander Lindqvist att röra sig mot dessa breddgrader).

Thomas Massamba bör enligt vissa vara ett alternativ. Främst för sin starka defensiv och sitt ledarskap. Mot det talar kanske hans ålder (35) och hans brist på offensiv talang (förmåga att bryta sönder ett motståndarförsvar på egen hand).

Summa summarum: Bloggen tror att det bara finns en väg att gå för Adnan Chuk. För att bygga ett lag som BÅDE är vasst och kan charma publiken (underhållningsvärdet är en faktor att räkna in) är en USA-guard nog ett måste.

En Teyvon Myers-typ, med ett sånt där typiskt och härligt amerikanskt självförtroende, vore drömmen. En spelare som det slår gnistor om och som kan dra åskådare till ”Bruce Arena”.

Drömspelaren.

Publicerat av

Hans Andersson