Läget i ÖB

I veckan kan det bli dubbel påfyllning i ÖB:s trupp.

Vi har måndag 1 juni och den här veckan kan det börja att röra på sig rejält i ÖB dam.

Nye coachen Alva Stark är presenterad och nu hoppas ÖB-ledningen få klart med hennes assistent. Samtal har enligt uppgift pågått en tid och under veckan ska förhoppningsvis personen i fråga lämna ett svar.

Hans Vågström och den övriga ledarstaben i styrelsen hoppas också på ett positivt besked från den spelare som är på ingång. Det är alltså en extern kraft som har fått ett anbud att ta ställning till.

Drömmen vore att det är Danielle Elvbo som är på väg in. Men ett besked därifrån lär dröja in i juli, då hon vet mer om de studier hon har sökt.

Mest troligt är att det handlar om en annan division 1-spelare som ÖB samtalar med.

Med maximal medgång kan det alltså bli två ”ja tack” i veckan.

En spelare som däremot är på gång att lämna ÖB är guarden Mika Vågström.

– Det är inget bestämt än, men jag letar efter skolor i USA, berättar hon.

Trist för ÖB om det blir så. Mika Vågström är kompetent och värdefull. En viktig spelare att ha i en trupp som siktar mot Damligan. Men många unga spelare ser USA och college som ett av de stora målen de vill bocka av i sin karriär. Den drömmen är svår att konkurrera med.


Apropå USA. Om cirka två veckor åker Elena Popkey hem till sitt kära USA igen. Hon har alltså stannat kvar i Östersund efter den avbrutna säsongen.

– Jag kommer att resa tillbaka den 16 juni. Inte så länge till och jag kommer att vara hemma på sommarsemester, säger en entusiastisk Popkey som faktiskt är att betrakta som ett nyförvärv när återvänder i höst. Anledningen är att hon stod över hela fjolårssäsongen på grund av skada.

Amerikanskan är nu helt återställd efter sin knäoperation.

– Ja, jag tränar 100 procent just nu. Det känns härligt att vara tillbaka fullt ut, säger hon.

Förhoppningsvis kan vi snart säga samma sak om Elsa Paulsson Glantz. Hon har – som vi tidigare har berättat – opererat sitt knä och även påbörjat sin rehab.

Publicerat av

Hans Andersson