Onsdagsstudio på gång?

Jämtland Baskets fortsatta truppbygge kan visa sig i konkreta nyheter på onsdag – i klubbens nya webbstudio-sändning.

Det dagliga arbetet fortgår i Jämtland Basket. Både från huset i Åby, där headcoachen Adnan Chuk finns just nu, och från hemmaplan i Jämtland, där ”Pecka” Johansson, Doremus Bennerman, Bo Wagenius och de andra i klubbledningen verksr.

På onsdag hoppas ”Älgarna” kunna presentera nästa del i pusslet. Det kan bli en ledare eller en spelare.

Som Bloggen förstår har Jämtland trådar ute på främst tre fronter.

1. Samtal förs med de personer som är tänkta att ingå i den nya ledarstaben. Wiktor Buszka är inringad som nummer 1 vad gäller assisterande coach bredvid Chuk och Bennerman och Sune Pettersson har ”första tjing” på uppdraget som team manager.

2. Samtalen är också igång med vissa svenska spelare från fjolårstruppen. Vi tänker på John Pålsson och Olle Stumer, som Adnan Chuk gärna vill förlänga med.

Vad gäller Max Tandberg Vall kan det möjligen också finnas en öppning. Jämtland meddelade i våras att det i ett senare skede kan bli ett annat läge för de spelare (däribland Tandberg Vall) som inte fick plats i den första planeringen.

Det vore i så fall väldigt bra. Det vore ett stort slöseri att inte ta tillvara på egna, kompetenta spelare som finns på orten och som vill fortsätta satsa på SBL-spel.

3. Samtal förs också med externa svenska spelare. Hur konkreta de är och hur många spelare som är aktuella är svårt att säga. Vi har tidigare berättat om de Spanienproffset Alexander Lindqvist, men det lär finnas en hel del andra på listan.

Olle Lundqvist är återbördad till Östersund efter sin första säsong i spanska Real Canoe och han är förstås given att samtala med. Även om det säkert dröjer innan han är redo att återvända hem.

Publicerat av

Hans Andersson