En karriär är slut – på tok för tidigt

Så här lovande såg det ut i fjol höst. En nytänd Max Tandberg Vall (till vänster, bredvid Olle Stumer) var redo för comeback i ligan med Jämtland Basket. I dag har glöden svalnat. Beskedet att han inte fick plats i den första uttagningen av Adnan Chuk, blev droppen.

Max Tandberg Vall ger upp.

Han lägger av med all basket.

Beskedet kommer via hans sociala konto där han berättar att inte ens ett nytt erbjudande från Jämtland Basket kan få honom på andra tankar.

Han har tappat glöden, intresset, drivet.

Så oerhört trist. För alla parter.

Max var en av nutidens största baskettalanger i Jämtland. En kvickfotad guard med spelsinne och attackvilja som gjorde skillnad.

Med rätt uppbackning och stöd hade han kunnat blomma ut i vinter.

När Bloggen i förra veckan samtalade med klubbdirektör ”Pecka” Johansson öppnade han dörren för Tandberg Vall. Det fanns fortfarande chans till en plats i Jämtlands ligatrupp.

25-åringen vill dock inte vänta in ett sånt eventuellt besked utan slutar tvärt.

Det blir alltså inte ens spel i Jämtland U.

Vi får hoppas att lillebror Felix, som också besitter stor talang, vågar göra en satsning mot SBL. Han har helt klart något extra i sin arsenal.

Får vi se lillebror Tandberg Vall i en framtida ligatrupp?

En given fråga är om Jämtland U har någon ny ”Max Tandberg Vall” på gång?

Någon ny och ung guard med kvalitet för framtida ligaspel?

En spelare som kan ha den kapaciteten är Tim Nord. Han är född 2002, är runt 190 cm och har redan gjort ett par säsonger i division 1. Nord har flera goda egenskaper, framförallt en funktionell basketteknik och som det verkar, kanske något som är minst lika viktigt: ett härligt driv och den där nödvändiga motivationen till att älska att vara i baskethallen.

Det är något som Adnan Chuk trycker mycket på: den helöverlåtna inställningen, attityden att basket är bland det viktigaste i livet.

Chuk söker helt enkelt spelare som är ”maximala” i sin syn på basketspelet: som är villiga att lägga ned hela sin själ och hjärta i sitt basketspel.

Publicerat av

Hans Andersson